Exclusiv: Alertă cu coronavirus la Imprimeria Națională! Ce măsuri speciale s-au luat de urgență

Alexandra Andrei 02.04.2020, 18:24
Exclusiv: Alertă cu coronavirus la Imprimeria Națională! Ce măsuri speciale s-au luat de urgență

În ultimele zile au existat tot mai multe zvonuri, conform cărora, la Imprimeria Națională ar exista peste 500 de persoane suspecte de coronavirus. Mai mult, recent au fost confirmate peste 200 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul virus, de către autorități, în doar 24 de ore.

Alertă cu coronavirus la Imprimeria Națională!

Alertă cu coronavirus la Imprimeria Națională! Ce măsuri speciale s-au luat de urgență
În ultimele zile au existat zvonuri că la Imprimeria Națională ar fi 500 de angajați bolnavi de coronavirus

Joi, reprezentanții companiei au conformat informația, anunțînd că ieri, pe data de 1 aprilie, unui singur angajat i-a ieșit pozitiv testul de COVID-19. Persoana respectivă se află deja internată în spital, potrivit oficialilor, fiind luate de urgență și anumite măsuri. Informațiile în exclusivitate au fost aflate recent.

„În urma analizei interne, au fost identificate persoanele cu care angajatul a intrat în contact direct, fiind comunicat acest aspect către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Imediat ce angajatul a anunțat rezultatul analizelor, la data de 1 aprilie 2020, începând cu ora 16:30 au fost dezinfectate toate spațiile comune și birourile din cadrul companiei prin intermediul unei firme specializate care a utilizat substanțe biocide autorizate. Totodată, au fost înștiințați toți angajații cu privire la acest eveniment urmând ca aceștia să fie atent monitorizați astfel încât să fie prevenită din timp apariția de noi cazuri de îmbolnăvire”, au susținut oficialii Companiei Naționale „Imprimeria Națională” (CNIN), pentru Impact.ro.

Au fost luate măsuri speciale de urgență

În momentul actual, la Imprimeria Națională s-au luat măsuri speciale de prevenție și depistare a virusului COVID-19. Astfel, accesul în companie se face de astăzi numai după verificarea temperaturii corporale atât a angajaților cât și a clienților sau colaboratorilor, respectând distanța de doi metri față de alte persoane. Reprezentanții companiei au mai hotărât ca interacțiunea cu clienții și colaboratorii să se realizeze preponderent în format electronic. De aceea, numărul clienților cu prezență fizică în companie a fost redus la o medie de 10 persoane pe zi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...