Exact ca-n filme: de ce a fost blocat un bărbat timp de peste 100 de zile pe aeroport în Filipine

Diana Radu 08.07.2020, 08:24
Exact ca-n filme: de ce a fost blocat un bărbat timp de peste 100 de zile pe aeroport în Filipine

Un bărbat din Estonia a trăit în ultimele luni o experiență despinsă, parcă, dintr-un film. Roman Trofimov a rămas blocat peste 100 de zile pe aeroportul Filipine, din cauza pandemiei de coronavirus. Ce s-a întâmplat cu bărbatul?

Bărbatul care  a fost blocat peste 100 de zile pe aeroport în Filipine

Roman Trofimov povestește că a ajuns pe aeroportul din Manila pe data de 20 martie, însă cererea de intrare în țară i-a fost refuzată. Cu toate acestea bărbatul nu se putea întoatrce nici în Estonia, deoarece compania de zbor i-ar fi oprit pașaportul și i-ar fi spus că nu are cum să plece din Filipine. Pentru a-i da drumul să plece, bărbatul a trebuit să aștepte ridicarea carantinei.

„Sunt un european din Estonia, ținut pe aeroportul internațional din Manila de peste 100 de zile. Am nevoie de ajutor pentru a scăpa”, este strigătul de ajutor al unui bărbat care de circa trei luni este blocat pe aeroportul Filipine.

barbat, blocat, filipine, aeroport
Bărbatul care  a fost blocat peste 100 de zile pe aeroport în Filipine

Disperat și speriat de numărul de zile care treceau fără ca nimeni să-l ajute, Trofimov a scris un mesaj pe 3 iulie unui consultant pentru acere ajutorul să se întoarcă acasă. Cum nu a primit ajutor din partea consultantului, acesta a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care a descris ce i se întâmplă, în speranța că cineva îl va ajuta.

„Consultantul estonian nu mă poate ajuta. Sunt ținut în aeroportul Naia, terminalul 1 de mai mult de 100 de zile. Sunt o persoană cu dizabilități, starea mea de sănătate se agravează din cauza malnutriției, lipsa luminii solare și a a aerului curat. Nu am vreo altă soluție, decât să fac publică povestea mea”, a scis Trofimov pe pagina sa de Facebook.

Ce s-a întâmplat cu Roman Trofimov

Marți tânărul „prizonier” pe aeroportul filipinez a primit, în sfârșit, aprobarea de a pleca acasă, după experiența de peste 100 de zile din Manila.

„Voi merge acasă acum. Cursa mea va ateriza în Tallin pe 8 iulie, la ora 13:20. Vă mulțumesc tuturor pentru că ați scris despre povestea mea. Am reușit”, a scris marți Roman Trofimov pe pagina sa de Facebook.