Evită aceste culori în bucătărie. Experții spun că îți aduc probleme

Stan Filon 04.02.2023, 21:23
Evită aceste culori în bucătărie. Experții spun că îți aduc probleme

Toate gospodinele trebuie să evite aceste culori în bucătărie, deoarece experții spun că atrag numai probleme. Așadar, dacă vreți să vă decorați bucătăria într-un mod foarte plăcut și util, trebuie să vedeți argumentele aduse de aceștia în rândurile de mai jos.

Evită aceste culori în bucătărie

Bucătăria este o cameră foarte importantă a unei locuințe, deoarece aici se prepară mâncarea pentru toată familia. Gospodinele își petrec aici o bună parte din timp, așa că bucătăria trebuie să fie amenajată așa cum trebuie, iar culoarea aleasă joacă un rol mai important decât credem.

Roșu aprins

Experții în design îți vin în ajutor și îți oferă câteva sfaturi privind principalele culori care trebuie evitate în spațiul din bucătărie. Alegerea culorii pereților bucătăriei este întotdeauna subiectivă. Însă există câteva reguli de design care spun foarte clar că roșul aprins ar trebui să fie evitat. Aceștia spun că roșul aprins te poate face să te simți copleșită și obosită de intensitatea sa, mai ales atunci când lumina naturală pătrunde în încăpere și parcă intensifică și mai mult culoarea.

Evita aceste culori in bucatarie
Evita aceste culori in bucatarie

Tonuri de galben

Tonurile de galben cald pot fi și ele problematice. Pe timp de zi, lumina soarelui va face nuanța caldă de galbenă va deveni una chiar încinsă, ceea ce îi va face pe cei prezenți să devină nerăbdători și chiar ușor irascibili. Dacă vrei, totuși, culoarea galbenă în bucătărie, atunci alege o nuanță cu subtonuri de verde. În felul acesta culoarea va fi una mai calmă și mai liniștită.

Alb

Multe gospodine aleg să zugrăvească pereții bucătăriei albi. Aceasta este de fapt o nonculoare care însă poate face ca spațiul să pară mai mare, mai deschis. Cu toate acestea, pe un perete alb se vor vedea imediat toate urmele de praf sau alte urme care rezultă în urma preparării mâncărurilor.

Maro închis

Maro închis este o altă culoare de evitat. În general, mobila are culoarea mar, ceea ce este mai mult decât suficient, așadar nu trebuie să mai vopsiți și pereții în aceeași nuanță, deoarece spațiul va deveni neprietenos, iar camera va deveni mai rece și parcă mai mică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...