Evenimentul nefericit din SUA a declanșat sute de glume pe internet. Care au fost cele mai amuzante meme-uri

Ana Anitoiu 07.01.2021, 19:08

Evenimentul nefericit din SUA a declanșat sute de glume pe internet. Iată care au fost cele mai amuzante meme-uri, în urma violențelor de la Capitoliul asediat de susținători înfocați ai republicanului Donald Trump, care a refuzat să-și recunoască înfrângerea la alegerile prezidențiale, acuzând că acestea au fost, de fapt, fraudate în favoarea democratului Joe Biden.

Cele mai amuzante meme-uri despre asediul Capitoliului

Deși violențele de la Capitoliu au fost criticate de multe persoane, printre care s-au număar și noul președinte ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, precum și liderul american care l-a precedat pe Trump, Barack Obama, alte persoane s-au amuzat de întreaga situație. Unul dintre meme-urile ce au apărut pe internet l-a înfățișat pe Donald Trump drept un copil care țipă și refuză să dea drumuk unui stâlp ce ar reprezenta președinția SUA, în timp ce un adult, reprezentând majoritatea poporului american, încearcă să îl desprindă.

Un alt meme a fost făcut alăturând o imagine din timpul asediului Capitoliului după mesajul: ”2020 a fost un an nebunesc. După șase zile din 2021”. Un alt meme a pus două personaje din filme, unul lângă altul – Joker și Pennywise, clovnul din filmele de groază ”It”. ”2020, prezentându-i lui 2021 locul de muncă”. Alte meme-uri s-au referit la securitatea extrem de slabă a clădirii., unele dintre ele folosind imagini din filmele ”Paul Blart: Mall Cop”, cu Kevin James în rol principal. În plus, vicepreședintele Mike Pence a fost comparat cu un personaj din ”Harry Potter” care a spălat putina, în bătălia finală. Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginile!

Meme referitor la securitatea de la Capitoliu
Meme referitor la faptul ca anul 2021 s-ar anunta mai neplacut decat 2020

Cum a reacționat Donald Trump la violențele izbucnite la Capitoliu

Donald Trump s-a ales cu contul de Twitter blocat pentru 12 ore și cu o amenințare de blocare permanentă, după mesajele pe care le-a publicat în legătură cu violențele de la Capitoliu. Deși președintele american aflat încă în exercițiu le-a cerut inițial protestatarilor să fie pașnici, el a publicat și un videoclip în care a spus că lui Mike Pence îi lipsește curajul să facă ceea ce trebuie, în viziunea lui. Clipul a fost șters și de Facebook, care a blocat de asemenea contul republicanului.

”Statele vor să își corecteze voturile, despre care știu că sunt bazate pe iregularități și fraudă, iar procesul corupt nu a primit aprobarea legislativelor. Mike Pence nu trebuie decât să le trimită înapoi către state și câștigăm. Fă-o, Mike, acesta este momentul pentru curaj extrem!”, a transmis Trump pe Twitter.

Donald Trump, criticat de foști președinți ai SUA, inclusiv de unul republican

La data de 6 ianuarie a fost programată procedura de numărare oficială a voturilor din Colegiul Electoral. Voturile urmau să fie numărate în prezența președintelui Senatului american, vicepreședintele Mike Pence. În urma acestei numărători formale, procedura este ca el să ia act de votul din Colegiul Electoral și să valideze oficial rezultatul alegerilor prezidențiale. Însă, evenimentul a fost marcat de atacarea Capitoliului, pentru prima dată de când clădirea a fost incendiată de către trupele britanice, în anul 1814.

Foști președinți americani au criticat incidentul, în care au fost implicați și români. Republicanul George W. Bush a spus că scenele ce s-au petrecut la Capitoliul Statelor Unite ale Americii sunt demne de o ”republică bananieră”. Pe de altă parte, democratul Barack Obama, care i-a ”predat ștafeta” lui Donald Trump, a spus că violențele ce au avut loc au reprezentat ”un moment de ruşine şi oprobriu” pentru SUA.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...