Evenimente importante la granița României. S-a întâmplat chiar azi

Andrei Cezar 01.09.2020, 19:16
Evenimente importante la granița României. S-a întâmplat chiar azi

Ungaria închide granițele și nu va mai permite cetățenilor din alte țări să mai intre pe teritoriul ei. Măsura se aplică de la 1 septembrie, pe fodul creșterii semnificative a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Există, totuși și excepții de la această măsură.

Evenimente importante la granița României. Începând de astăzi, ungurii închid granițele

De marți, cetățenii străini nu mai pot pătrunde pe teritoriul Ungariei, excepție de la această regulă făcând cei care vin din Cehia, Slovacia şi Polonia, potrivit Capital, care citează Reuters. În plus, accesul este permis doar celor care au fost testați recent și pot dovedi în acest mod că nu sunt infectați cu noul virus.

Luni, premierul ungar Viktor Orban împreună cu omologul său ceh Andrej Babis au convenit ca în Ungaria să fie permis accesul cetățenilor din Cehia care și-au făcut deja rezervări pentru luna septembrie, potrivit Ministerului de Externe de la Budapesta. Ulterior, în aceeași categorie au intrat și cetățenii din Polonia și Slovacia. Testele negative nu trebuie să aibă o vechime mai mare de cinci zile.

De restricții au parte și cetățenii maghiari care se întorc în țara lor. Aceștia vor fi ținuți în carantină 14 zile, iar pentru a putea circula în Ungaria într-un terment mai scurt va trebui să aibă rezultate negative la două teste de Covid-19.

Viktor Orban, premierul Ungariei, a decretat închiderea granițelor
Viktor Orban, premierul Ungariei, a decretat închiderea granițelor

Wizz Air reduce zborurile

Până luni, în Ungaria se raportaseră 6139 de cazuri de coronavirus şi 615 decese după infectare. Tendinţa epidemiei a redevenit crescătoare chiar înaintea începerii anului şcolar. Ungaria relaxase restricţiile de circulaţie din mai.

Și cum în întreaga lume, pandemia a provocat adevărate colapsuri financiare, Ungaria nu face excepție. În trimestrul al doilea al acestui an, țara vecină a înregistrat o scădere economică 13,6%, reprezentând una dintre cele mai grave probleme pe care le are Viktor Orban de 10 ani, de când este premier.

Pe fondul măsurilor luate de autoritățile de  la Budapesta, Wizz Air a anunțat că va reduce drastic numărul de zboruri către și dinspre Ungaria, începând cu data de 7 septembrie. Prin intermediul unui comunicat, compania aeriană a precizat că va opera 32 de zboruri pe săptămână în perioada 7-30 septembrie, comparativ cu 126 de curse în perioada 1-6 septembrie.

 

Urmăriți Impact.ro și pe