Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată. Când va avea loc

Stan Filon 29.05.2023, 15:51
Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată. Când va avea loc

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată din cauza grevei generale a profesorilor, care a intrat deja în cea de-a doua săptămână. Dascălii solicită salarii mai mari, însă sindicatele din învățământ nu au ajuns la un numitor comun cu reprezentanții guvernului.

Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată

Așadar, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată, după ce greva profesorilor încă nu a luat sfârșit. Discuțiile dintre sindicatele din învățământ și reprezentanții guvernului bat pasul pe loc, mai ales după ce profesorii au cerut salariu mediu brut pentru profesorii debutanți.

„Vom discuta astăzi cu domnul Budăi (ministrul Muncii, Marius Budăi n.r.) despre promovarea unei Ordonanţe de Urgenţă, a unui singur articol în care să stipuleze foarte clar că pe viitoarea grilă de salarizare reperul care se ia în considerare este salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată, echivalentul salariului mediu brut pe economie. Şi de acolo plecăm şi creionăm orice tip de grilă de salarizare”, a declarat pentru Agerpres preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Evaluarea Nationala pentru clasa a VI-a a fost amanata
Evaluarea Nationala pentru clasa a VI-a a fost amanata

„Colegii sunt cei care decid”

Sindicalistul a mai precizat că până când nu va exista un act normativ aprobat în acest sens nu poate fi vorba de încetarea grevei generale din învăţământ, care a debutat în data de 22 mai 2023.

„Trebuie să vedem actul normativ aprobat, prima dată, discutăm pe lucruri concrete, nu pe angajamente. Angajamentele nu sunt credibile pentru colegii noştri din teritoriu. Colegii sunt cei care decid când încetează acţiunile de protest, nu hotărăsc eu. Deocamdată rămâne în picioare şi solicitarea noastră privind creşterea veniturilor cu 25%. Nu s-a schimbat absolut nimic”, a subliniat liderul sindical.

În aceste condiții incerte, Ministerul Educației a amânat susținerea examenului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VI-a cu două săptămâni. Astfel, examenul va fi susținut de elevi în zilele de 12 iunie – Limbă și comunicare, respectiv și 13 iunie – Matematică și științe ale naturii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...