Evaluarea Națională 2022: Modele de subiecte pentru clasa a patra

Ana Anitoiu 16.05.2022, 15:05

Câteva modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2022 la clasa a patra pot fi parcurse de elevii care se pregătesc să susțină probele la Limba română, Matematică și Limba maternă, în următoarele zile. Rezultatele pe care le vor obține copiii nu vor fi trecute în catalog, dar le vor fi comunicate părinților.

Elevii de clasa a patra susțin probele de examen la Evaluarea Națională 2022

Evaluările naționale la clasele mai mici de a opta reprezintă un mijloc de măsurare a cunoștințelor dobândite de elevi până la acest moment, precum și un indicator referitor la modul în care ar trebui să fie abordată învățarea în viitor.

Rezultatele acestor teste nu vor fi făcute publice și nu vor fi trecute în catalog. Elevii de clasa a patra vor fi evaluați, marți, 17 mai, la Limba română. Apoi, miercuri, 18 mai, vor susține proba la Matematică. În cele din urmă, joi, 19 mai, cei care aparțin minorităților naționale vor da testul la Limba maternă.

Elevii de clasa a patra vor avea la dispoziție câte 60 de minute pentru rezolvarea testelor. Cel la Limba română evaluează competențele de receptare-producere a mesajelor scris-citite. Cel la Matematică evaluează competențe precum: scrierea numerelor cu cifre romane; adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea în concentrul 0 – 1.000.000, ordinea efectuării operațiilor, fracții, elemente de geometrie și unități de măsură.

Evaluarea Nationala 2022: Modele de subiecte pentru clasa a patra
Elevi pe holurile unei scoli. Foto: pexels.com

Modele de subiecte la Evaluarea Națională 2022 pentru clasa a patra

Matematică

De exemplu, un model de subiect la Matematică la Evaluarea Națională 2022 pentru clasa a patra le solicită elevilor, la prima cerință, să încercuiască litera corespunzătoare numărului care are cifra sutelor egală cu diferența celorlalte cifre. La a doua cerință, elevii de clasa a patra trebuie să identifice într-un număr care dintre cifre este cea a: miilor, sutelor, zecilor și unităților.

Apoi, ei trebuie să rotunjească un număr la cea mai apropiată zece, sută și mie, după un model indicat. Ulterior, copiilor li se dau câteva adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri. Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea întregul model de subiect la Matematică pentru Evaluarea Națională 2022 la clasa a patra!

Limba română

La Limba română, un model de subiect ce poate fi util în pregătirea elevilor de clasa a patra pentru Evaluarea Națională 2022 este cel pe care l-au primit copiii anul trecut. Primele subiecte au cerut, printre altele, ca elevii să identifice răspunsurile corecte ce se regăsesc într-un text dat, precum și să recunoască ordinea întâmplărilor din acel text.

La ultimul subiect, elevilor de clasa a patra li s-a cerut să scrie o compunere de cel puțin 10 rânduri în care să folosească patru verbe ce exprimă acțiuni ale personajelor din textul dat. Copiilor li s-a atras atenția să dea și un titlu potrivit. Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea întregul subiect la Limba Română la Evaluarea Națională la clasa a patra de anul trecut!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...