Evaluare națională și Bacalaureat 2020. „Decizia e deja luată”. Anunț oficial al ministrului Educației

Redacția IMPACT 04.05.2020, 11:41
Evaluare națională și Bacalaureat 2020. „Decizia e deja luată”. Anunț oficial al ministrului Educației

Decizia mult așteptată cu privire la datele de susținere a examenelor de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat au fost transmise de Ministrul Educației. Probele la care vor fi supuși elevii se vor desfășura în condiții speciale, pentru a se menține regulile de igienă, precum și cele de distanțare socială.

Datele examenele din acest an

Guvernul Orban a respins ideea anulării sau amânării acestor probe pe care trebuie să le susțină elevii din anii terminali, prin urmare, au fost stabilite deja datele de 15 iunie pentru Evaluarea Națională și respectiv 22 iunie pentru examenul de Bacalaureat.

„Decizia este deja luată, şi anume că examenul de Evaluare naţională începe pe data de 15 iunie şi cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie. Noutatea pe care o avem la examenele de certificare a competenţelor profesionale- este vorba de certificarea competenţelor pentru nivelul 3, 4 şi 5, conform cadrului naţional al calificărilor”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

În ceea ce privește învăţământul vocaţional, profesional şi profesional dual, precum şi cele din învăţământul postliceal, probele vor consta în prezentarea unor proiecte, mai spune Ministrul Educației.

„Pentru învăţământul vocaţional, profesional şi profesional dual, precum şi cele din învăţământul postliceal, vor fi realizate acest examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competenţelor”, a mai adăugat Ministrul Educației.

Tot pentru elevii din clasele a 8-a și a 12-a se va recurge la o scurtă revenire în sălile de clasă, după data de 2 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Pentru ceilalți elevi, anul școlar 2019-2020 se va încheia pe data de 12 iunie. Măsurile luate de Ministerul Educației și Cercetării au fost aplicate și în state europene precum Italia, Letonia, Portugalia, Malta și Ungaria.

Subiectul legat de examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat se află pe agenda ședinței convocate luni, de Klaus Iohannis, la care participă și Monica Anisie.

Urmăriți Impact.ro și pe