Evaluare națională 2021. Ce s-a întâmplat în trei școli din țară. ”Am sesizat Poliția”

Iancu Andreea 22.06.2021, 18:54
Evaluare națională 2021. Ce s-a întâmplat în trei școli din țară. ”Am sesizat Poliția”

Elevii claselor a VIII-a au susținut astăzi prima probă din cadrul examenului de Evaluare națională 2021, la Limba și literatura română. Totuși, prima zi de testare nu a fost lipsită de incidente. Trei școli din țară au întâmpinat probleme, polițiștii fiind sesizați pentru a soluționa cazurile. Printre nereguli, ministrul Educației a prezentat și situația elevilor care s-au înscris în cadrul testelor de Evaluare națională din acest an, prin comparație cu anul precedent, marcat de pandemie.

Incidente la examenul de Evaluare națională 2021. Ce s-a întâmplat în trei școli din țară

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat după prima probă a examenului de Evaluare națională, care a debutat marți, 22 iunie, care este situația elevilor înscriși în acest an, din rândul absolvenților de clasa a VIII-a. Totodată, oficialul român a vorbit și despre ce s-a întâmplat în trei școli din țară, acolo unde au avut loc câteva incidente. Trei astfel de evenimente au avut loc în școli din țară, acolo unde subiectele au fost publicate înainte de ora stabilită. În aceste cazuri au fost sesizați oamenii legii.

La nivel naţional, cu unele excepţii, nu au fost incidente majore. Am înregistrat incidente la nivelul a trei şcoli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor, a precizat ministrul.

Reprezentanții din minister au sesizat organele de cercetare penală în privința acestor situații, de vreme ce subiectele au fost publicate înainte de ora 15:00, oră stabilită de minister. Totodată, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre situația a zece elevi din Satu Mare, care au primit alte subiecte decât cele care ar fi trebuit distribuite. Elevii ar fi primit pe masa de examen subiectele de la simularea din urmă cu două luni, în locul celor de astăzi.

Astăzi au fost distribuite, pentru un număr de zece elevi, în Satu Mare, alte subiecte decât cele care ar fi trebuit să fie distribuite. Cei zece elevi vor susţine din nou, mâine, examenul pe subiectele de rezervă care au fost extrase şi care sunt secrete, a mai explicat ministrul.

Ce s-a întâmplat în trei școli din țară, în cadrul examenului de Evaluare națională 2021, la limba și literatura română
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Câți elevi participă anul acesta la examenele pentru Evaluare națională

Totodată, Ministrul Cîmpeanu a precizat că 123.563 de elevi au fost prezenți la proba scrisă de Limba şi literatura română a Evaluării naţionale, reprezentând 94,2% dintre cei înscrişi.

Este un procent mai mare decât cel al elevilor prezenţi anul trecut – 93,1%. 7.616 elevi înscrişi la Evaluarea Naţională nu s-au prezentat, a precizat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, din cei 12.006 elevi din Bucureşti, 190 au fost absenţi, un singur elev fiind eliminat din examen. Elevii claselor a VIII-a mai au de susținut joi, 24 iunie, proba la Matematică. De asemenea, proba la Limba şi literatura maternă va fi organizată vineri, 25 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...