Evaluare Națională 2021. Ce au voie să facă elevii în plus faţă de alţi ani la testele de la clasa a VIII-a

Ana Anitoiu 09.06.2021, 23:24
Evaluare Națională 2021. Ce au voie să facă elevii în plus faţă de alţi ani la testele de la clasa a VIII-a

Elevii care vor susține Evaluarea Națională 2021 vor avea voie să facă unele lucruri în plus față de generațiile anterioare. Ministerul Educației a anunțat inspectoratele școlare în legătură cu ce li se va permite candidaților să facă în acest an și cât timp vor avea la dispoziție aceștia, de fapt, pentru rezolvarea subiectelor.

Evaluare Națională 2021. Cât timp vor avea elevii la dispoziție

În primul rând, elevii care vor susține Evaluare Națională 2021 vor avea la dispoziție 15 minute pentru a completa caseta de identificare. Abia după aceea va începe timpul efectiv de rezolvare a subiectelor, de 120 de minute pentru fiecare probă scrisă.

În caseta de identificare, centrul de examen se completează doar dacă școala de proveniență a elevului este arondată altei unități de învățământ. După ce se scriu toate datele necesare, caseta se sigilează cu etichete.

Evaluare Nationala 2021. Ce au voie sa faca elevii in plus fata de alti ani
Un elev scriind pe o foaie de examen

Evaluare Națională 2021. Ce vor avea voie să facă elevii la proba de Limba română

La proba scrisă la Limba română, precum și la Limba maternă, candidații la Evaluarea Națională 2021 vor putea face corecturi. Mai exact, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi rectificat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și notarea în dreapta căsuței a literei corespunzătoare răspunsului considerat corect.

De asemenea, un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni va putea fi corectat de candidații la Evaluarea Națională 2021 prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect. În plus, vor fi permise sublinierile pe text cu creion sau stilou sau pix de culoare albastră, în cazul itemilor referitori sintaxa frazei. Nu se va considera semn particular delimitarea propozițiilor în frază.

Evaluare Națională 2021. Ce vor avea voie să facă elevii la proba de Matematică

Totodată, la proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2021, elevii se vor putea răzgândi cu privire la răspunsuri. Un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul II va putea fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

”La figurile de la probă de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. Este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor”, sunt alte reguli anunțate de Ministerul Educației.

Evaluare Națională 2021. Ce se întâmplă dacă elevii rămân fără spațiu

Elevii care vor susține Evaluarea Națională 2021 vor primi subiectele în formă de broșură. În cazul în care aceștia vor rămâne fără spațiu, vor putea cere mai multe pagini pentru a continua redactarea răspunsurilor.

”Capsarea broșurilor se realizează înainte de distribuirea acestora în săli, în trei locuri (lateral stânga sus, jos și la mijloc). Eventualele foi suplimentare utilizate de către elevi se vor adăuga, prin capsare în alte două locuri, situate între cele trei locuri inițiale, astfel încât broșurile cu pagini suplimentare vor avea 5 capse; broșura se predă la finalul probei și, întrucât conține subiecte, aceasta nu rămâne în posesia candidaților”, a mai stabilit Ministerul Educației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI