Evaluare Națională 2020. Ce incidente s-au semnalat, luni – 15 iunie, la prima probă a examenului

Madlen Moraru 15.06.2020, 21:13
Evaluare Națională 2020. Ce incidente s-au semnalat, luni – 15 iunie, la prima probă a examenului

Prima probă din cadrul examenului de Evaluare Națională pe 2020 a avut loc în această luni, pe 15 iunie. Nu a fost însă lipsită de incidente, chiar și în condițiile actuale de pandemie. Ministrul Educației, Monica Anisie, a confirmat că lucrurile s-au desfășurat în parametrii normali. Totuși, pentru elevi, dar și pentru părinții acestora au existat emoții în ceea ce privește temperatura de 37,3 grade.

Evaluare Națională 2020. Ce incidente s-au semnalat, luni – 15 iunie, la prima probă a examenului

În majoritatea județelor din țara noastră nu au fost cazuri de elevi care să nu fie primiți în sălile de clasă pentru a susține prima probă, din pricina temperaturii. Elevii au fost verificați înainte de-a păși în sălile de clasă, pentru a se vedea dacă au febră. A existat un singur caz la Constanța, unde un elev a fost depistat cu o temperatură mai mare de 37,3 grade, însă a fost singurul din țară.

Evaluare Națională 2020. Ce incidente s-au semnalat, luni - 15 iunie, la prima probă a examenului
Trei elevi au fost eliminați din examen, după ce au fost prinși când încercau să copieze la prima proba din Evaluarea Națională 2020

Totodată, prima probă din cadrul Examenului de Evaluare Națională a fost cea de Limba și Literatura Română. Luni și-au confirmat prezența la această probă scrisă 161.038 de candidaţi. Printre incidentele semnalate în țară s-a numărat și faptul că trei elevi au fost prinși încercând să copieze.

În cazul acestora au fost eliminați din examen și notați cu 1, după cum a informat și Ministerul Educaţiei și Cercetării. Aproximativ 6,7% dintre absolvenții de clasa a VIII-a nu s-au prezentat la această probă, fiind vorba de 11.490. Dintre aceștia 166 de candidați se află în izolare, pe când alți 18 sunt spitalizați sau în carantină. Elevul depistat că depășea temperatura admisă ar putea alege să susțină proba în etapa specială din data de 29 iunie. Lucrările elevilor depistați că încercau să fraudeze examenul au fost notate cu 1 din oficiu.

„În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, au afirmat reprezentanții Ministerului Educaţiei și Cercetării (MEC), potrivit Digi24.

Următoarea probă din cadrul Evaluării Naționale este cea de Matematică și va avea loc miercuri. Următoarea probă de Limba și literatura maternă are loc joi și va fi susținută de elevii care au absolivit cursurile gimnaziale în limba maternă.

Urmăriți Impact.ro și pe