Este recomandat să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi mazărea. Motivul este simplu și te va ajuta enorm

Mirabela Vasile 10.10.2020, 09:24
Este recomandat să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi mazărea. Motivul este simplu și te va ajuta enorm

Puțini știu că este recomandat să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi mazăre. Știm cu toții că bicarbonatul de sodiu are nenumărate înrebuințări. Acesta face adevărate minuni în bucătărie și nu lipsete de pe raftul niciuneia dintre gospodine. Puțini știu însă că și când vine vorba de gătirea boabelor de mazăre, acesta te ajută mai mult decât ai fi crezut. Iată ce trebuie să faci.

De ce este recomandat să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi mazărea

Specialiștii din America au pus la fiert aceeași cantitate de boabe de mazăre, aceeași cantitate de apă în două recipiente. Diferența este că într-unul dintre ele au adăugat un praf de bicarbonat. Timpul de fierbere al boabelor s-a redus la jumătate.

Aceștia au folosit 22 g de bicarbonat la 180 ml de apă și 100 grame de mazăre. Timpul de fierbere a fost de numai 8 minute în recipientul cu bicarbonat, față de 17 minute în recipientul fără. Totodată, vitaminele nu s-au pierdut la fierberea cu bicarbonat, legumele păstrându-și aceleași calități.

Bicarbonatul este eficient și cazul cărnii mai tari. Poate fi frăgezește dacă puneți la fierbere un praf de bicarbonat de sodiu sau puțin oțet în apa în care o fierbeți.

Bicarbonatul de sodiu are intrebuintari multiple
Bicarbonatul de sodiu are intrebuintari multiple

Ce se întâmplă de fapt dacă bei o jumătate de linguriță de bicarbonat cu apă

Cercetătorii care se ocupă cu tratamente naturiste spun că infecţiile tractului urinar pot fi tratate cu uşurinţă cu ajutorul acestui produs ieftin.  Se pare că bicarbonatul este un ingredient alcalin care poate reduce semnificativ aciditatea urinei.

“Consumul amestecului de bicarbonat de sodiu cu apă poate ameliora senzaţia de arsură şi reduce nevoia permanentă de a urina”, spune doctorul Laurie Steelsmith, autorul cărţii „Natural choices for women’s health”.

Specialiștii au arătat că alcalinizarea urinei prin administrarea orală de bicarbonat de sodiu  aduce beneficii. Și asta la femeile cu infecţii urinare inferioare a produs efecte pozitive la nivelul simptomelor. De altfel, este foarte important să dozezi corect. Ai nevoie 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu, la fiecare 2 ore, dizolvată în 200 ml de apă. Dacă nu ţii cont de aceste cantităţi, pot interveni complicaţii precum greaţă, dureri abdominale sau sângerări.

Dacă vrei să slăbești atunci trebuie să ştii că un pahar cu apă cu lămâie şi un vârf de linguriţă de bicarbonat pot deveni un aliat puternic în topirea kilogramelor în plus. Un alt motiv pentru a-l avea mereu în casă este faptul că ameliorează durerile de gât şi combate bacteriile. Pentru a scăpa de această problemă trebuie să faci gargară cu apă amestecată cu o linguriţă de bicarbonat de două ori pe zi.

Urmăriți Impact.ro și pe