Este oficial! Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile speciale

Diana Radu 11.06.2020, 15:49
Este oficial! Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile speciale

Proiectul de lege inițiat de parlamentarii USR care prevede impozitarea pensiilor speciale cu 90% a fost respinsă miercuri de Senat. USR a precizat că se va opune raportului de respingere a proiectului.

Senatul a respins impozitarea pensiilor speciale

Senatorul USR, Florina Presadă, a declarat că USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă fără niciun rezultat, deoarece s-au impotmolit de ipocrizia partidelor parlamentare.

„USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat. Au spus aceste partide, mai ales PSD, să impozităm aceste pensii speciale. PSD intenţionează să respingă acest proiect, aşa cum a făcut-o şi în comisiile Senatului (…), pentru că la PSD politica înseamnă să câştigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale”, a declarat senatorul USR Florina Presadă în plenul Senatului.

pensii speciale, usr, proiect de lege, senat
Senatorul USR, Florina Presadă, despre pensiile speciale

Parlamentarul USR, Florina Presadă a mai spus că USR se va opune raportului de respingere a proiectului. Aceasta spune că pensiile speciale reprezintă o nedreptate pentru români, pe care sunt obligați să o îndure.

„Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale? Cum le explicaţi românilor diferenţa dintre pensia minimă de 704 lei şi cea mai mare pensie specială de 70.000 de lei? De ce nu vreţi să aducem la buget miliarde de lei, care să intre în investiţii în sănătate mai ales în această perioadă de criză? Să ştiţi că cetăţenii români nu pot fi prostiţi, vor afla cine votează împotriva intereselor lor. USR se opune raportului de respingere a legii privind impozitarea cu 90% a pensiilor speciale”, a susţinut Presadă.

Propunerea legislativă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor speciale şi restabilirea echilibrului economic prin completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal va fi trimisă spre dezbatere Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

În expunerea de motive a proiectului de lege se arată faptul că pensiile speciale reprezintă o descriminare și u sunt definite din punct de vedere juridic. De asemenea, se mai precizează că aceste specii speciale sunt plătite din bugetul de stat, adică din banii contribuabililor.

Urmăriți Impact.ro și pe