Este oficial! Capitala va intra în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei Consiliul de Urgență București

Stan Filon 19.10.2020, 17:38
Este oficial! Capitala va intra în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei Consiliul de Urgență București

Este oficial, Bucureștiul intră în scenariul roșu, după ce s-a depășit pragul de 3 îmbolnăviri cu coronavirus la mia de locuitori! Autoritățile au decis în urmă cu scurt timp ce se va întâmpla cu școlile din Capitală, dar și cu celelalte locuri publice unde infecția de coronavirus s-ar putea răspândi.

Școlile, teatrele și restaurantele se închid de miercuri, în București

Așadar, Comitetul pentru Situații de Urgență a decis suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ, închiderea restaurantelor și cinematografelor, dar și purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice. Măsurile intră în vigoare chiar de miercuri, 20 septembrie.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a reunit astăzi în ședință pentru a discuta măsurile care se impun, în condițiile în care rata de incidență a coronavirusului a depășit pentru mai multe zile trei cazuri la mia de locuitori. Potrivit bilanțului anunțat de Grupul de Comunicare Strategică, acest indice a avut și marți valoarea de 3,19.

Scolile, teatrele si restaurantele se inchid de miercuri, in Bucuresti
Scolile, teatrele si restaurantele se inchid de miercuri, in Bucuresti

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii București a anunțat deciziile luate astăzi de CMSU:

  • suspendarea cursurilor față în față în scoli, grădinițe și universități, începând de mâine.
  • închiderea restaurantelor și sălilor de cinematograf.
  • purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile publice.

Pragul a fost depășit duminică, când rata de incidență în Capitală a fost de 3,02, dar prefectul anunța că este prea puțin depășită pentru a lua măsuri care să alarmeze populația.

La rândul său, ministrul Educației declara că „cel mai probabil cursurile față în față vor fi suspendate de marți și se va trece în scenariul de predare online. Ministrul a dat asigurări că toți copiii bucureșteni care au solicitat tablete din partea statului le-au primit.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, se așteaptă la ce este mai rău! Acesta a spus că ”se va ajunge și la 1.000” de pacienți la terapie intensivă, pentru că se observă „salturi” de circa 500 de cazuri noi de cornavirus de la săptămână la săptămână.

”Săptămâna viitoare va fi răsunetul acestei săptămâni, când avem 4.000 sau peste 4.000 de cazuri. Ceea ce înseamnă că, din nou, va exista un salt și în secțiile de terapie intensivă”, a completat el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...