Este oficial! Alexandru Rafila a anunțat când cele două vaccinuri pentru Covid-19 vor fi autorizate în România

Iancu Andreea 05.12.2020, 12:17
Este oficial! Alexandru Rafila a anunțat când cele două vaccinuri pentru Covid-19 vor fi autorizate în România

Lupta cu pandemia ar putea să se îndrepte spre final pe măsură ce vaccinurile devin accesibile populației. Recent, medicul Alexandru Rafila a anunțat când cele două vaccinuri pentru Covid-19 vor fi autorizate în România. Reprezentatul OMS are vești bune pentru români, la final de an.

Două vaccinuri pentru Covid-19 vor fi autorizate în România

Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila a declarat că vaccinurile dezvoltate de companiile Pfizer și Moderna ar putea fi disponibile în curând și în țara noastră. Medicul a anunțat că cele două vaccinuri pentru Covid-19 vor fi autorizate în România la finalul acestei luni. Astfel, vaccinul Pfizer va fi autorizat pe 25 decembrie, iar cel de la Moderna în data de 27 decembrie.

Din informațiile pe care le am, cele două vaccinuri care se bazează pe tehnologia ARN mesager vor fi autorizate până la sfârșitul anului, mai exact pe data de 25 decembrie vaccinul de la Pfizer și pe 27 decembrie vaccinul de la Moderna După ce Agenția Europeană pentru Medicamente – EMA va autoriza vaccinul, acesta va putea ajunge în statele membre UE.

Când ar putea începe vaccinarea în România
Când ar putea începe vaccinarea în România

Când ar urma să ajungă vaccinurile în țara noastră

Românii, la fel ca restul Planetei, așteaptă cu sufletul la gură ziua în care vor putea să se imunizeze pentru Covid-19. În acest sens, mai multe companii farmaceutice au dezvoltat o serie de vaccinuri, care s-au bucurat de un proces rapid de analizare și testare, având în vedere necesitatea urgentă. Totuși, după ce fazele de testare s-au încheiat și companiile au depus cererea de autorizare, mai multe organisme de verificare au început analizarea noilor seruri.

În cazul Europei, autoritatea de la care așteptăm undă verde este EMA – Agenția Europeană pentru Medicamente. După autorizarea primită din partea acesteia, țările Uniunii Europene vor putea începe procesul de testare.

Oricum disponibil va fi probabil într-o primă etapă vaccinul de la Pfizer, pentru că există deja un contract semnat pentru statele din Uniunea Euroneană. Vaccinul de la Moderna, care are avantajul unor condiții mai ușoare de manipulare și de conservare, probabil că abia anul viitor va ajunge și în Uniunea Europeană, pentru că este rezervat inițial pentru piața SUA, a explicat Alexandru Rafila, informează republica.ro.

Potrivit lui Alexandru Rafila, procedura de vaccinare a populației ar urma să se întâmple cel mai probabil la începutul anului viitor.

Probabil că primele cantități vor putea să vină în România de la începutul lunii ianuarie anul viitor, a mai spus Rafila.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...