Este oficial. 500 de lei pentru mii de români. Legea a apărut astăzi în Monitorul Oficial

Elena Avramescu 12.08.2020, 20:31
Este oficial. 500 de lei pentru mii de români. Legea a apărut astăzi în Monitorul Oficial

Vești bune pentru mulți elevi din țară! Elevii defavorizați urmează să primească tichete în valoare de 500 de lei, ca să-și poată cumpăra rechizite și haine, după cum prevede o nouă ordonanță de urgență a Guvernului care a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

500 de lei pentru mii de români

Conform OUG nr. 133/2020, tichetele sociale se vor acorda pentru un an școlar acelor elevi care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară (adică 1.115 lei).

Aceste tichete se vor distribui prin ordin de ministru, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a OUG nr. 133/2020. Ordonanța a intrat astăzi în vigoare iar procedura ar trebui stabilită până cel târziu la data de 11 octombrie 2020.

500 de lei pentru mii de români
500 de lei pentru mii de români

Legea a apărut astăzi în Monitorul Oficial

În scurt timp tichetele vor fi emise pe suport electronic, în acest sens vor fi asemănătoare cardurilor bancare, pe care posesorii le vor putea utiliza pentru atât pentru plata rechizitelor cât și a hainelor. Tichetele se vor acorda pe baza unor liste care vor fi întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma de 500 de lei nu va putea fi preschimbată în numerar.

Măsura este necesară, mai ales în această perioadă a epidemiei de coronavirus, fiindcă este una dintre cele mai afectate categorii, mai ales dacă luam în considerare abandonul școlar ridicat provocat de închiderea școlilor și lipsa accesului la învățământul online.

Suma de pe aceste tichete va putea fi folosită timp de un an de zile de la data emiterii, numai pe baza actului de identitate al titularului. În plus, tichetele se vor putea folosi doar în anumite magazine din raza localității de domiciliu al fiecărui titular de tichet, potrivit avocatnet.ro.

Școala va începe la data de 14 septembrie 2020, dar rămâne de văzut care vor fi condițiile de reîntoarcere la școală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...