Escrocul de pe Tinder, varianta românească. Un IT-ist din Cluj, condamnat după ce a șantajat două femei pe care le-a cunoscut online

Andra Daoud 15.02.2022, 20:44
Escrocul de pe Tinder, varianta românească. Un IT-ist din Cluj, condamnat după ce a șantajat două femei pe care le-a cunoscut online

Documentarul Escrocul de pe Tinder este cât se poate de real și de actual peste tot în lume. Un caz similar celui prezentat în filmul care se bucură de popularitate în această perioadă s-a petrecut la Cluj. Un IT-ist a șantajat două studente pe care le-a cunoscut prin intermediul unei aplicații de dating și cu care a avut relații. Bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fapta sa.

Escrocul de pe Tinder, varianta românească

Un IT-ist din Cluj-Napoca a ajuns pe mâna poliției, după ce a șantajat două studente pe care le-a cunoscut pe Tinder. Bărbatul le-a filmat pe cele două în timp ce întrețineau relații intime și a folosit ulterior filmulețele pentru a le șantaja pe femei să întrețină în continuare relații cu el. Bărbatul și-a cunoscut prima victimă în 2018 și a făcut mai multe filmulețe în timpul întâlnirilor intime. Ulterior, a șantajat-o pe femeie să se mai întâlnească, amenințând-o că va posta online imaginile compromițătoare.

La data de 16.10.2018, organele de urmărire penală din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale, au fost sesizate de către persoana vătămată S.B.B., cu privire la faptul că a fost contactată de un bărbat cunoscut anterior pe rețeaua de socializare Tinder, care i-a adus la cunoștință că în cazul în care nu va mai întreține relații sexuale cu acesta de patru ori, va posta în mediul online imagini compromițătoare din timpul unui act sexual petrecut între aceștia în cursul lunii mai 2018”, se arată în rechizitoriu.

Escrocul de pe Tinder, varianta românească. Un IT-ist din Cluj, condamnat după ce a șantajat două femei pe care le-a cunoscut online
Șantajul folosind imagini din intimitate este infracțiune și se pedepsește conform legii

IT-istul a fost condamnat la doi ani de închisoare și muncă în folosul comunității

Tot în anul 2018 și-a cunoscut și a doua victimă și, după câteva întâlniri, a contactat-o pe aceasta pe WhatsApp, i-a trimis câteva poze cu ea nud și a amenințat-o că dacă nu acceptă să mai întrețină relații cu el, imaginile vor ajunge pe internet. Femeia a cedat insistențelor și s-a întâlnit din nou cu el, sperând să scape de șantaj, însă acesta a contactat-o din nou după ceva timp, reluând amenințările.

La aproape patru ani de la comiterea faptelor, ancheta s-a încheiat, iar judecătorii au dat verdictul. Bărbatul care le-a șantajat pe cele două a fost condamnat de instanță la doi ani de închisoare cu suspendare. Pe lângă această pedeapsă, el a fost obligat să presteze muncă în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, fie la Parohia ortodoxă română de la biserica Sfântul Dumitru din Florești, fie la Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe