Escrocheria vacanţa, cea mai uşoară metodă de păcălire a românilor în această perioadă. Cum te fereşti de hoţi

Ioana Bucur 23.05.2022, 08:07
Escrocheria vacanţa, cea mai uşoară metodă de păcălire a românilor în această perioadă. Cum te fereşti de hoţi

Metodele găsite de hoți pentru a-și păcăli victimele se schimbă parcă de la o zi la alta. Din păcate, internetul este plin de capcane, iar „escrocheria vacanța” este cel mai nou exemplu. Cum reușesc să pună mâna pe banii românilor, profitând de pregătirile ce se fac pentru vacanțele din lunile de vară. Află cum te poți feri de ofertele false.

Cum își păcălesc hoții victimele prin escrocheria vacanța

Românii știu deja prea bine că internetul nu este un spațiu sigur, devenind, în ultimii ani, terenul preferat al hackerilor și escrocilor care încearcă să își găsească noi victime. Metodele lor se schimbă mereu și se modifică în funcție de interesele sau punctele slabe ale utilizatorilor.

Acum, în plin sezon de pregătiri pentru vacanțele de vară sau simple excursii de un weekend, mulți sunt păcăliți cu „escrocheria vacanța”. Hackerii știu prea bine că oamenii sunt tentați să cumpere cele mai ieftine pachete de vacanță. Dacă vrei să fii sigur că ai dat de o ofertă reală și nu de o capcană ce te va lăsa fără bani și fără excursie, trebuie să fii atent la câteva detalii.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a transmis că o agenție reală de turism e obligată mereu să ofere toate detaliile referitoare la biletele de avion, cazare și masă.

Este important să alegi cu grijă site-urile de pe care cumperi pachetele de vacanță, hackerii au ajuns să cloneze site-uri de turism. Cu un singr click, te poi trezi fără bani în cont. Folosește mereu site-uri oficiale.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Escrocheria vacanţa, cea mai uşoară metodă de păcălire a românilor în această perioadă. Cum te fereşti de hoţi

Recomandări de la specialiști

„Escrocheria vacanța” este cât se poate de simplă. Hoții își atrag victimele în capcană cu prețuri foarte mici, care par a fi oferte de nerefuzat. De regulă o parte din taxe nici măcar nu sunt menționate, iar călătorul ajunge la aeroport și ulterior la cazare și află că suma totală e, de fapt, mult mai mare.

Autoritățile au venit cu câteva sfaturi pentru românii care își planifică concediile în această perioadă. Comisar – șef Ramona Dabija, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, trage un semnal de alarmă, punctând că „atunci când o ofertă pare prea bună pentru a fi refuzată, sigur ascunde ceva” și că ar trebui să apelăm doar la agențiile de turism care sunt oficiale sau care știm că sunt acreditate oficial.

„Atunci când o ofertă pare prea bună pentru a fi refuzată, sigur ascunde ceva. Au existat și cazuri în care persoanele au închiriat anumite imobile, au ajuns la fața locului și au constatat că acel imobil nici măcar nu există. Întotdeauna trebuie să deschidem doar agențiile de turism care sunt oficiale sau care știm că sunt acreditate oficial”, spune comisarul-șef Ramona Dabija, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...