Eriksen se gândeşte la fotbal şi de pe patul de spital. Mesajul emoţionant transmis de jucător colegilor săi

Gabriel Peneș 15.06.2021, 12:14
Eriksen se gândeşte la fotbal şi de pe patul de spital. Mesajul emoţionant transmis de jucător colegilor săi

Eriksen se gândeşte la fotbal şi de pe patul de spital. Mijlocașul naționalei Danemarcei a fost victima unui infarct suferit, sâmbătă, în minutul 43 al partidei susținute contra Finlandei, la EURO 2020. Fotbalitul de 29 de ani a căzut ca fulgerat pe gazon și doar intervenția rapidă a medicilor l-a salvat de la moarte. La câteva zile de la ceea ce putea fi o tragedie, Christian Eriksen e într-o stare stabilă, ba chiar a transmis un mesaj de încurajare colegilor săi de pe patul de spital.

Eriksen se gândeşte la fotbal şi de pe patul de spital

Putea fi tragedia anului în fotbalul internațional. Eriksen se gândeşte la fotbal şi de pe patul de spital, la doar cîteva zile de la infarctul suferit în timpul partidei Danemarca – Finlanda, de la EURO 2020. În minutul 43, fotbalistul legitimat la Inter Milano s-a prăbușit pe teren, fără să fie atins de vreun adversar. Intervenția rapidă a medicilor l-a salvat, deși jucătorul a zăcut aproape 20 de minute pe gazon fiind supus și manevrelor de resuscitare. Eriksen a fost transportat la spital, unde starea lui a devenit stabilă.

Era dus. Era mort înainte de a reînviat. A fost cu siguranță un infarct. Cât de aproape eram de a-l pierde? Nu știu, dar l-am recupera după defibrilarea care a funcționat destul de repede. Examenele care s-au făcut până acum arată bine. Nu avem o explicație a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. Starea sa este stabilă și continuă să fie internat în spital pentru examinări suplimentare”, a povestit Morten Boesn, medicul naționalei Danemarcei,  într-o conferință de presă.

Mesajul emoţionant transmis de jucător colegilor săi

Aparent, jucătorul și-a revenit destul de bine, dar rămâne în sputal pentru a găsi explicația pentru infarctul suferit. El a avut puterea să glumească cu colegii săi, spunându-le că abia așteaptă să se întoarcă la antrenamente. Mai mult, ziariștii italiei de la Gazzetta dello Sport, au dezvăluit că Eriksen a comandat o pizza bucătarului echipei Danemarcei, semn că pofta de mâncare n-a dispărut.

Mesaj livrat lui Chef Per Thostesen, care a livrat direct la etajul 13 al spitalului o pizza pregătită pentru această ocazie. Apetitul nu lipsește, un semn bun în privința stării de sănătate a lui Eriksen”, au scris italienii.

Dar Eriksen a dorit să mulțumească personal celor care i-au trimis mesaje de susținere. Într-un postare făcută pe contul de Instagram, el își încurajează, de asemenea, colegii de echipă înaintea celorlalte meciuri din grupa B de la EURO 2020, contra Belgiei și Rusiei.

Bună, tuturor. Vă mulțumesc pentru mesajele și încurajările minunate de pe tot globul. Înseamnă extrem de mult pentru mine și familia mea. Sunt bine, în circumstanțele date. Încă trebuie să trec câteva examene medicale la spital, dar mă simt bine. Îmi voi încuraja coechipierii în următoarele meciuri. Jucați pentru toată Danemarca!”, a scris Eriksen, pe Instagram, însoțind mesajul cu o poză cu el de pe patul de spital.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI