Impact LIVE

Episod cutremurător povestit de Victor Ponta. Cum s-a trezit cu mama unei victime de la Colectiv în birou. “Nu știu cum a trecut de pază”

Elena Avramescu 14.06.2022, 13:46
Episod cutremurător povestit de Victor Ponta. Cum s-a trezit cu mama unei victime de la Colectiv în birou. “Nu știu cum a trecut de pază”

Invitat în cadrul emisiunii Impact Live, moderată de Lavinia Șandru, Victor Ponta a scos la iveală mai multe lucruri, de care nimeni nu a știut, din perioada Colectiv, care a culminat cu demisia acestuia de la pupitrul guvernului, depunerea mandatului fiind anunțată de președintele PSD din acea vreme, Liviu Dragnea, și confirmată de Victor Ponta.

Victor Ponta, despre durerea unei mamei care și-a pierdut copilul la Colectiv

Însă ceea ce a surprins cel mai mult a fost povestea unei mame îndurerate, a cărui fiu a fost prins în incendiul devastator de la Colectiv, și care a venit să ceară un ultim ajutor pentru a-i salva viața. Victor Ponta a spus cum aceasta l-a rugat ca să-și scoată copilul din țară pentru tratament adecvat.

„Luni sau marți, la mine în birou, o mamă pe care o cunoșteam foarte bine, băiatul fusese la Colectiv, își dai seama, o mamă disperată, n-a putut s-o oprească nici SPP-ul, nici nimeni, a ajuns la mine. Ne și cunoșteam. „Vă rog frumos, nu-mi dau voie medicii să duc copilul, am avion aici ca sa-l duc în Israel (cred)”. Îi spun? „Doamnă, știți, eu nu sunt medic, poate trebuie să ascultați de ei”. Era o mamă care voia să-și salveze copilul, nu pteam s-o acuz niciodată de chestia asta. I-am sunat pe Arafat, pe toată lumea, toți au zis: „Domne, noi vă zicem că nu se poate, dar dacă semnează părintele, și noi nu avem nicio vină, ok”. Când a decolat avionul, au murit.

În orice caz, părintele vrea să facă orice, dar povestea asta, s-o spui la 7 ani după, asta a fost povestea lui Vlad Voiculescu care el voia, când a venit, să-i omoare pe toți medicii importanți pentru că nu voiau să cumpere medicamente de unde zicea el. În general medicii importanți, doctorii, profesorii, au un anumit status, și nu poți să-i calci în picioare, și atunci, în 2016, le-a făcut-o la toți. El a făcut un film pe medicina din România, și pe banii de la stat. Medicii ăia, profesorii, au salvat vieți. Și atunci Voiculescu le-a făcut dosare. Ce să faci în România, când cineva vrea să facă ceva? Îi faci un dosar.”

Ana Pascu, mama chitaistului Alex traieste de 6 ani un cosmar
Ana Pascu, mama chitaistului Alex

Ana Pascu a murit în luna aprilie a acestui an

Impact.ro a aflat cine era femeia despre care a vorbit Victor Ponta. Este vorba despre Ana Pascu, președinta de onoare a Federației Române de Scrimă și dublu medaliată olimpic la scrimă, care, din nefericire, a murit la început lunii aprilie la vâsta de 77 de ani. Fiul ei, Alex Pascu, era basistul trupei Goodbye to Gravity, care a decedat în urma incendiului de la Colectiv.

Ana Pascu a reprezentat România la 5 ediții ale Jocurilor Olimpice, obținând pentru țara noastră două medalii de bronz. La Mondiale a reușit să urce de 7 ori pe podium, obținând 7 medalii de aur cu echipa la Havana, în 1969, o medalie de argint la echipe în 1970 și de cinci ori medalia de bronz, în 1967, 1971, 1973, 1974, 1975. După ce și-a încheiat activitatea sportivă a obținut un post la conducerea Federația Română de Scrimă, unde a stat din 1982 și până-n 2013.

În ajunul Crăciunului trecut, Ana Pascu a suferit un accident vascular cerebral hemoragic, iar în luna martie a acestui an, soțul fostei mari sportive, doctorul Alexandru Pascu, s-a stins din viață.

Urmăriți Impact.ro și pe