Invitat în cadrul emisiunii Impact Live, moderată de Lavinia Șandru, Victor Ponta a scos la iveală mai multe lucruri, de care nimeni nu a știut, din perioada Colectiv, care a culminat cu demisia acestuia de la pupitrul guvernului, depunerea mandatului fiind anunțată de președintele PSD din acea vreme, Liviu Dragnea, și confirmată de Victor Ponta.
Însă ceea ce a surprins cel mai mult a fost povestea unei mame îndurerate, a cărui fiu a fost prins în incendiul devastator de la Colectiv, și care a venit să ceară un ultim ajutor pentru a-i salva viața. Victor Ponta a spus cum aceasta l-a rugat ca să-și scoată copilul din țară pentru tratament adecvat.
„Luni sau marți, la mine în birou, o mamă pe care o cunoșteam foarte bine, băiatul fusese la Colectiv, își dai seama, o mamă disperată, n-a putut s-o oprească nici SPP-ul, nici nimeni, a ajuns la mine. Ne și cunoșteam. „Vă rog frumos, nu-mi dau voie medicii să duc copilul, am avion aici ca sa-l duc în Israel (cred)”. Îi spun? „Doamnă, știți, eu nu sunt medic, poate trebuie să ascultați de ei”. Era o mamă care voia să-și salveze copilul, nu pteam s-o acuz niciodată de chestia asta. I-am sunat pe Arafat, pe toată lumea, toți au zis: „Domne, noi vă zicem că nu se poate, dar dacă semnează părintele, și noi nu avem nicio vină, ok”. Când a decolat avionul, au murit.
În orice caz, părintele vrea să facă orice, dar povestea asta, s-o spui la 7 ani după, asta a fost povestea lui Vlad Voiculescu care el voia, când a venit, să-i omoare pe toți medicii importanți pentru că nu voiau să cumpere medicamente de unde zicea el. În general medicii importanți, doctorii, profesorii, au un anumit status, și nu poți să-i calci în picioare, și atunci, în 2016, le-a făcut-o la toți. El a făcut un film pe medicina din România, și pe banii de la stat. Medicii ăia, profesorii, au salvat vieți. Și atunci Voiculescu le-a făcut dosare. Ce să faci în România, când cineva vrea să facă ceva? Îi faci un dosar.”
Impact.ro a aflat cine era femeia despre care a vorbit Victor Ponta. Este vorba despre Ana Pascu, președinta de onoare a Federației Române de Scrimă și dublu medaliată olimpic la scrimă, care, din nefericire, a murit la început lunii aprilie la vâsta de 77 de ani. Fiul ei, Alex Pascu, era basistul trupei Goodbye to Gravity, care a decedat în urma incendiului de la Colectiv.
Ana Pascu a reprezentat România la 5 ediții ale Jocurilor Olimpice, obținând pentru țara noastră două medalii de bronz. La Mondiale a reușit să urce de 7 ori pe podium, obținând 7 medalii de aur cu echipa la Havana, în 1969, o medalie de argint la echipe în 1970 și de cinci ori medalia de bronz, în 1967, 1971, 1973, 1974, 1975. După ce și-a încheiat activitatea sportivă a obținut un post la conducerea Federația Română de Scrimă, unde a stat din 1982 și până-n 2013.
În ajunul Crăciunului trecut, Ana Pascu a suferit un accident vascular cerebral hemoragic, iar în luna martie a acestui an, soțul fostei mari sportive, doctorul Alexandru Pascu, s-a stins din viață.