Epava submersibilului Titan a fost scoasă la suprafață. S-au găsit rămășițe umane

Corina Oprea 29.06.2023, 10:22

După zile întregi de căutări, epava submersibilului Titan a fost găsită și scoasă la suprafață. Au apărut primele imagini cu resturile navei, pe care căutătorii le-au recuperat din adâncuri și le-au adus pe uscat. De aici încep alte analize, mai ales în ceea ce privește materialul din care a fost făcut submarinul și vor fi detectate neregulile acestuia.

Resturi din submarinul Titan au fost aduse pe uscat

Update 29 iunie, ora 10.17. Rămăşiţe umane ar fi fost descoperite printre resturile submersibilului turistic dispărut cu cinci persoane la bord în Atlanticul de Nord, în apropierea epavei Titanicului, a declarat Paza de Coastă a Statelor Unite.

„Aceste rămăşiţe colectate cu grijă din epava de la locul accidentului, împreună cu resturile recuperate, vor fi analizate, ceea ce ar trebui să ofere informaţii cruciale despre cauza acestei tragedii”, a spus Jason Neubauer, coordonatorul anchetei.

Știrea inițială: La mai bine de o săptămână de când a dispărut submarinul Titan, au fost găsite părți ale acestuia. Bucăți de resturi din nava despre care oficialii spun că a explodat în timp ce transporta cinci persoane la epava Titanicului au ajuns înapoi pe uscat. Muncitorii le-au descărcat

Imaginile au fost transmise de Canadian Broadcast Corporation și se poate observa cum piese precum botul navei, învelite în folie albă, au fost aduse la țărm și descărcate într-un loc sigur cu o macara. Mai multe echipaje de muncitori s-au mobilizat și le-au descărcat, iar de acolo vor fi preluate și analizate pentru a fi trase concluzii clare.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Imaginile cu submersibilul distrus au apărut la aproximativ o săptămână după ce autoritățile au anunțat că un robot subacvatic a descoperit resturi din submarin la aproximativ 1.600 de metri de epava Titanicului, pe fundul Atlanticului. Garda de Coastă a spus că resturile sunt „concordante cu o implozie catastrofală a navei”, dar rămâne de văzut ce vor stabili în următoarea perioadă.

Încep noi investigații

În imaginile din Galerie se pot observa și alte piese ale navei precum cabluri încurcate. Acestea ajutau, probabil, la partea electrică a navei care a dispărut încă din data de 18 iunie și a luat viața a cinci persoane care au mers în Atlantic pentru o expediție.

Recuperarea resturilor este o parte cheie a investigației pentru a stabili ce a mers prost în operațiunea companiei americane care deține submersibilul, OceanGate. Design-ul acestei ambarcațiuni a ridicat multe semne de întrebare de-a lungul anilor, dar tot a ajuns în Ocean și a fost nevoie de o tragedie ca să dovedească faptul că nu era o navă sigură.

Titanul a fost declarat joia trecută ca fiind, într-un final, distrus în adâncul oceanului, probabil ca urmare a unei „implozii catastrofale” în momentul în care a pierdut firul comunicațiilor.

Urmăriți Impact.ro și pe