Enes Sali, în al nouălea cer după debutul la națională. Mesajul său pentru FC Barcelona după ce catalanii l-au felicitat

Andrei Cezar, Cosmin Chelu 18.11.2021, 15:35
Enes Sali, în al nouălea cer după debutul la națională. Mesajul său pentru FC Barcelona după ce catalanii l-au felicitat

Enes Sali este marea speranță a fotbalului românesc. Jucătorul antrenat de Gică Hagi la Farul Constanța a debutat la echipa națională la doar 15 ani ți 264 de zile, în partida cu Liechtenstein de la Vaduz, ultima din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. După debutul său în tricoul primei reprezentative, FC Barcelona, echipă care l-a inițiat pe Sali i-a transmis un mesaj de felicitare.

Cum a reacționat Enes Sali după ce a fost felicitat de Barcelona

Enes Sali, jucător cu origini din Turcia, dar crescut în Canada şi cu paşaport românesc, a devenit cel mai tânăr jucător din istoira echipei naţionale şi al doilea cel mai tânăr debutant la nivel internaţional în acest secol.

Din Canada a mers la La Masia, iar timp de una an a învățat tainele fotbalului de la unii dintre cei mai mari profesioniști din lume. Ulterior, din cauza timpului foarte lung pe care era nevoit să îl aștepte pentru a încheia actele cu clubul catalan, tatăl jucătorului a hotărât să îl ducă la Farul Constanța, unde s-a dezvoltat sub conducerea lui Gică Hagi.

Astfel, la 15 ani, Enes Sali a debutat în Liga 1 și a marcat deja un gol contra echipei Academica Clinceni. Pentru a-l securiza pe puștiul-minune al fotbalului românesc, Mirel Rădoi l-a convocat la echipa națională, pentru ”dubla” cu Islanda și Liechtenstein.

A urmat și debutul în tricoul primei reprezentative în meciul de la Vaduz cu Liechtenstein. El a fost introdus pe teren în minutul 82 în locul lui Andrei Ivan. Sali spune că nu va uita niciodată acel moment.

Aveam puţine emoţii când am aflat că voi fi trimis pe teren, dar m-am simţit foarte fericit. M-am gândit să dau tot ce am mai bun în mine ca să câştigăm. Pe teren la naţională a fost o experienţă foarte frumoasă, nu o voi uita toată viaţa mea. A fost foarte frumos că au fost şi fani în tribune.”, a spus Enes Sali într-un interviu pentru Farul Constanța.

Convocarea sa la echipa națională de seniori a atras atenția presei internaționale, iar după meciul cu Liechtenstein, FC Barcelona l-a felicitat pe jucătorul Farului. Mijlocașul ofensiv a reacționat față de mesajul postat de FC Barcelona.

”E o onoare pentru mine”

Am fost felicitat la final de domnul Rădoi, de familie, de prieteni, de cunoscuţi, de fani… M-a felicitat şi Cristi Manea, chiar dacă i-am bătut recordul. Familia m-a susţinut mereu, a fost mereu aproape… când este lângă mine am şi eu putere mai mare. Când am auzit că m-a felicitat şi Barcelona a fost foarte frumos, e o onoare pentru mine. Voi păstra tricoul toată viața.

Sper să muncesc în continuare ca şi până acum. Sunt conştient că nu trebuie să mă opresc aici şi că trebuie să muncesc de două ori mai mult. Sper ca în acest sfârşit de an să am cât mai multe reuşite şi cu Farul să reuşim să prindem un loc în play-off”, a mai spus tânărul fotbalist.

Urmăriți Impact.ro și pe