Emoții mari pentru Ionuț Negoiță și Dinamo. Procesul de bancrută frauduloasă a ajuns la final

Sorin Barbu 17.02.2022, 12:53

Un nou proces este pe cale să cutremure fotbalul românesc. Este vorba de un dosar în care este vizat fostul patron dinamovist Ionuț Negoiță, dar în care apare și clubul din „Ștefan cel Mare”. Acțiunea a pornit după ce ANAF a descoperit că lipsesc bunuri în valoare de aproximativ 17 milioane de lei. Ultimul termen al acestui proces a avut loc pe 16 februarie 2022, iar instanța va anunța decizia pe 13 aprilie.

Ionuț Negoiță, acuzat de bancrută frauduloasă

Se anunță noi zile agitate la clubul din „Ștefan cel Mare”, anunță, în exclusivitate playsport.ro. Fostul patron, Ionuț Negoiță, este acuzat de bancrută frauduloasă. Povestea este legată de dosarul de insolvență în care s-a aflat SC Dinamo 1948 în perioada 2014-2015, iar totul a pornit după ce ANAF s-a plâns că active de aproape 17 milioane de lei au fost omise sau ascunse.

Alături de Negoiță au mai fost anchetați alți doi foști angajați ai clubului: fostul administrator judiciar al societății, Cătălin Dascăl și fostul oficial al „câinilor”- Valentin Gheorghiță. În postura inculpaților se mai află Elena Cosma, firma Dascăl Insolvency SPRL şi R&I Group SPRL (fostă ZRP Insolvency SPRL).

”Dinamo e si acum tot al lui Negoita”. Fostul presedinte al ”cainilor” explica felul in care s-a ajuns aici

Instanța își anunță decizia pe 13 aprilie

Miercuri, la Curtea de Apel București, a avut loc un nou termen în acest proces și sunt șanse mari să fi fost ultimul. Instanța a rămas în pronunțare și a anunțat data la care va fi anunțat verdictul.

„Instanța stabilește termen de deliberare, redactare și pronunțare a hotărârii la data de 13 aprilie 2022. Soluția pe scurt: În temeiul art. 391. Alin 1. C proc. Pen. Stabilește termen de deliberare, redactare și pronunțare a hotărârii la data de 13 aprilie 2022. Încheiere. Amânarea inițială a pronunțării. 16.02.2022.”, se spune în documentul postat pe site-ul oficial.

SC Dinamo 1948 SA se află în insolvență, iar în cazul unei decizii nefavorabile poate avea probleme. Legea spune că societatea este „responsabilă civilmente”.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe