Emmanuel Macron are Covid-19. Care sunt urmările testului pozitiv al președintelui Franței

Stan Filon 17.12.2020, 14:10
Emmanuel Macron are Covid-19. Care sunt urmările testului pozitiv al președintelui Franței

Președintele Franței, Emmanuel Macron, are coronavirus! Șeful statului francez a dezvoltat deja simptomele teribilului virus și a cerut imeiat să fie testat. Vestea proastă a venit de la medici, care i-au confirmat faptul că testul a ieșit pozitiv.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, are Covid-19

”Președintele republicii a fost diagnosticat cu Covid-19, astăzi. Testul a fost făcut după apariția primelor simptome”, se arată în comunicatul emis de Palatul Elysee. Președintele francez, în vârstă de 42 de ani, a fost testat după apariția primelor simptome. El se va izola timp de 7 zile în urma testului, se anunță într-un comunicat al președinției franceze.

Președintele Macron va continua să conducă destinele Franței chiar și în urma diagnosticului și va lucra din izolare, de unde va fi în contact permanent cu autoritățile. Încă nu se știe exact de unde a contractat virusul președintele Franței, însă instituțiile statului au anunțat că se va face o anchetă epidemiologică pentru a se afla exact cu cine a intrat președintele Franței în contact, în ultimele zile.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, are Covid-19
Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, are Covid-19

Premierul a intrat și el în izolare

Premierul francez, Jean Castex, 55 de ani, va intra și el în izolare, fiind unul dintre posibilii contacți direcți ai președintelui. Încă nu se știe dacă și acesta are coronavirus. El ar fi urmat să prezinte politica de vaccinare a țării în Senat, joi, însă această sarcină va fi preluată acum de ministrul Sănătății.

Comunicatul de la Elysee nu a precizat dacă soția președintelui, în vârstă de 67 de ani, a contractat și ea noul virus. Emmanuel Macron este al treilea lider al unei țări occidentale importante care se îmbolnăvește de Covid-19, după premierul britanic Boris Johnson și președintele american Donald Trump.

Franța suferă teribil din cauza pandemiei de coronavirus, fiind una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană.Franța a înregistrat în acest moment peste 59.000 de decese din cauza Covid-19, conform datelor Universității Johns Hopkins.

Cu toate acestea, autoritățile din Franța au anunțat recent că se începe relaxarea graduală a restricțiilor și lockdown-ului impus la sfârșitul lunii octombrie, însă a anunțat că măsura carantinei de noapte se va păstra în continuare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...