Emma Răducanu, pe urmele Simonei Halep. „Este cel mai bun lucru”. Decizie radicală după rezultatele proaste din acest an

Sorin Barbu 26.04.2022, 12:45

Emma Răducanu a luat o decizie radicală! Și-a dat afară antrenorul după doar cinci luni de colaborare. L’Equipe a anunțat că jucătoarea britanică este nemulțumită de ultimele rezultate și a considerat că tehnicianul Torben Beltz este cel vinovat de această situație. Germanul este al treilea antrenor la care renunță în ultimele 12 luni.

Emma Răducanu și-a dat afară antrenorul după doar cinci luni

Emma Răducanu a rămas fără antrenor după doar cinci luni. Campioana en titre de la US Open a decis să renunțe la antrenorul german Torben Beltz, au anunțat jurnaliștii de la L’Equipe.

„Vreau să-i mulţumesc lui Torben pentru munca sa, profesionalismul şi angajamentul său. Cred că cea mai bună cale pentru dezvoltarea mea este să trec la un nou model de antrenament, cu sprijinul LTA (Federaţia britanică de tenis) între timp”, a declarat Răducanu.

Jucătoarea britanică, cu origini în România, este nemulțumită de bilanțul din acest an: patru victorii şi şase înfrângeri în circuitul profesionist. Ultima înfrângere a suferit-o în „sferturile” turneului de la Stuttgart, unde a fost eliminată de numărul unu mondial, poloneza Iga Swiatek.

Nu este prima oară când Emma Răducanu renunță brusc la un antrenor. Așa s-a întâmplat și la puțin timp după succesul de la US Open, când l-a concediat pe Andrew Richardson, spunând că vrea să lucreze cu „cineva mai experimentat”.

Ce s-a intamplat cu rochia in care Emma Raducanu a castigat US Open. ”Iti mulțumim”

Iain Baites va fi al patrulea antrenor angajat de Emma Răducanu în decursul a 12 luni, după Nigel Sears, Andrew Richardson și Torben Beltz. Se pare că este vorba de un interimat, pentru că presa britanică susține că se poartă discuții cu italianul Riccardo Piatti.

Și Simona Halep a trecut prin câteva perioade asemănătoare când părea că nu se înțelege cu niciun antrenor, în afara lui Darren Cahill. În luna februrie a acestui an a renunțat la Daniel Dobre și pe Adrian Marcu și a preferat să lucreze cu un tehnician de la academia lui Patrick Mouratoglou, iar acum are contract chiar cu antrenorul care a colaborat zece ani cu Serena Williams.

Anunțul făcut de Serena Williams după ce Simona Halep i-a luat antrenorul. „Credeam că știi”

Ilie Năstase a sfătuit-o să nu-și mai angajeze niciun antrenor. I-a spus că are suficientă experiență să gestioneze singură procesul de pregătire.

Urmăriți Impact.ro și pe