Emma Răducanu, desemnată personalitatea sportivă a anului 2021 în Marea Britanie

Andrei Cezar 20.12.2021, 11:10
Emma Răducanu, desemnată personalitatea sportivă a anului 2021 în Marea Britanie

Jucătoare de tenis britanică de origine română Emma Răducanu (19 ani, 19 WTA) a fost desemnată Personalitatea sportivă a anului 2021 în Marea Britanie, în urma anchetei realizate de BBC. Răducanu le-a luat astfel fața unor sportivi precum Tyson Fury, boxerul care și-a păstrat centura WBC, înotătorul Adam Peaty, campion olimpic, sau superstarul lui Manchester City, Raheem Sterling.

Emma Răducanu, desemnată personalitatea sportivă a anului 2021 în Marea Britanie

„A fost un an nebun” – este explicația concisă a Emmei Răducanu pentru ceea ce s-a petrecut în 2021. Venită parcă de nicăieri la începutul sezonului, atunci când ocupa doar locul 343 WTA, sportiva cu tată român și mamă chinezoaică a avut o ascensiune fantastică în decurs de doar câteva luni.

A ajuns până în optimile de finală, acasă, la Wimbledon și a câștigat de o manieră incredibilă US Open 2021, fără set pierdut. Acestea sunt principalele performanțele care i-au adus o urcare de 323 de locuri în clasamentul mondial și notorietate mondială.

Mulţumesc, este o onoare doar să fiu printre cei nominalizaţi. Sunt foarte bucuroasă de asta, am urmărit gala pentru personalitatea sportivă a anului crescând şi este o onoare să mă număr printre ultimii câştigători. Mă bucur şi pentru tenisul britanic şi că am reuşit să obţinem acest premiu… din nou! Mulţumesc tuturor fanilor şi celor care au votat, a fost un an nebun. Energia din acest an, când am jucat la Wimbledon în faţa publicului meu de acasă, a fost ceva ce nu am mai simţit până acum. Vreau să mulţumesc şi echipei mele. Felicitări şi celorlalţi nominalizaţi, echipelor nominalizate, este un efort de echipă”, a declarat Emma Răducanu pentru BBC.

Emma Răducanu scrie istorie pentru Marea Britanie. Este doar a cincea sportivă din Regatul Unit care ajunge în Top 20 WTA, după Virginia Wade, Sue Barker, Jo Durie și Johanna Konta.

Emma Răducanu, în izolare la Abu Dhabi după ce s-a infectat cu noul coronavirus

În prezent, câștigătoarea US Open se află în izolare după ce a fost testată pozitiv la noul coronavirus. Ea ar fi trebuit să participe la turenul de la Abu Dhabi, programat în perioada 16-18 decembrie: „Așteptam cu entuziasm să joc în fața fanilor de la Abu Dhabi, dar sunt nevoită să amân această oportunitate, după ce am fost testată pozitiv la COVID-19. Sper că voi putea să revin pe teren în curând”, a spus Emma Răducanu.

La începutul anului viitor, jucătoarea de tenis ar trebui să călătorească în Australia pentru primul Grand Slam din noul sezon.

În 2021, Emma Răducanu a reușit 25 de victorii și a înregistrat 9 înfrângeri.

Urmăriți Impact.ro și pe