Emma Butucă, exemplu de sacrificiu la doar 14 ani. Povestea fetiței din Constanța seamănă izbitor cu cea a Simonei Halep

Ioana Constantin 01.06.2021, 16:08
Emma Butucă, exemplu de sacrificiu la doar 14 ani. Povestea fetiței din Constanța seamănă izbitor cu cea a Simonei Halep

Emma Butucă, exemplu de sacrificiu la doar 14 ani. Fetița este un adevarat competitor de temut în cele mai importante concursuri de echitaţie. În România la cateopria ei de vârstă aproape că nu are rival și este hotărâtă să își depășească limitele, chiar dacă asta înseamnă multe ore de muncă și sacrificii. Este povestea Emmei Butucă, dublă campioană balcanică, o constănțeancă pentru care echitația nu mai are demult secrete și pentru care o banală pasiune din copilărie a devenit un vis implinit.

Emma Butucă, exemplu de sacrificiu la doar 14 ani

Povestea incepe în urmă cu 8 ani, pe vremea când Emma era doar o fetiță ca oricare alta, poate chiar mult prea timidă și fără nicio pasiune. Părinții au încercat să îi îndrepte pașii către diverse activități artistice și sportive însă Emma nu a fost atrasă de niciuna. Până când a mers împreună cu o prietenă la o lecție de echitație. A fost dragoste la prima vedere, iar de atunci Emma a început să viseze la momentul când va urca pe podium.

Am mers împreună cu o prietenă la echitație. Aveam 6 ani. Apoi au început lecțiile. La prima am avut emoții, însă apoi am mers singură la sedințe fără ca cineva să mai țină calul. Am mai și căzut însă m-am ridicat, a declarat Emma Butucă.

Emma este un copil foarte bun care s-a dezvoltat frumos. A încercat de toate la 5, 6 ani, dans, baschet, pian dar nimic nu i se potrivea. A fost la echitație odata iar apoi a cerut încă o dată si înca o dată. Și deodată, din copilul timid, fără aptitudini și păreri, a devenit o persoana care s-a dezvoltat foarte frumos datorită acestui sport, a spus și Adrian Butucă, tatăl Emmei.

De atunci şi până în prezent a câştigat cupă după cupă şi astfel a ajuns să fie una dintre cele mai de temut adversare la categoria ei de vârstă. Ca să ajungă însă aici a fost nevoie de multe ore de muncă petrecute la antrenamente. Nu regretă însă drumul ales, chiar dacă asta a însemnat sacrificarea timpului pe care ar fi putut să îl petreacă alături de alți copii de vârsta ei.

Ema Butuca, exemplu de sacrificiu la doar 14 ani
Emma Butuca, exemplu de sacrificiu la doar 14 ani

Petrece cu caii o oră cu fiecare și am 3-4 cai. Merge la antrenamente de 3,4 ori pe săptămână când sunt la școala mai puțin. M-am atașat de fiecare în parte. Preferații mei sunt Campino, pentru că este drăguș, și Hector, care este cel mai bun, a declarat Emma Butucă, dublă campioană balcanică.

Emma este dublă campioană balcanică, cel mai tânăr câştigător al unei etape de GRAND Prix de seniori la vârsta de 14 ani şi singurul junior câştigător până în prezent al cupei Eqvestria, ediţia 2021.

Emma este un copil muncitor, disciplinat, dornic să învețe. Pentru a ajunge unde este ea, este nevoie de talent, multă muncă dar trebuie ca și sportivul și calul să formeze un cuplu. Trebuie dăruire pentru că uneori, talentul se și lucrează. Relația copil-cal este foarte importantă, uneori să existe și suflet. Emma a avut evoluții foarte bune la ultimile competiții, a spus și Mihai Neacșu, antrenor.

Emma nu ar fi reușit probabil să atingă astfel de performanțe dacă în spatele ei nu s-ar fi aflat doi părinți, dispuși la rândul lor să sacrifice orice pentru viitorul sportiv al copilului lor. Tatăl Emmei a inființat clubul de echitație pe care copila îl reprezintă cu mândrie. I-a achiziționat caii din România și Germania și a construit chiar si o bază sportivă în care Emma se antrenează.

Evident că sunt sacrificii pe care le fac ambii părinți. Acum concediile noatre sunt acolo unde merge Emma la competiții, dar cand vedem satisfacția de pe fața ei și rezultatele, ne dăm seama că merită. Este un sport scump pentru ca trebuie antrenor, medic, deplasări. Cred că după automobilism, echitația este cel mai scump sport, a încheiat Adrian Butucă.

Cea mai mare dorință a Emmei este să pună România pe harta concursurilor de echitaţie. Acum se pregăteşte intens pentru Campionatele Europene din Portugalia, de unde speră să vină cu cea mai strălucitoare medalie.

Urmăriți Impact.ro și pe