EXCLUSIV

Emily Burghelea a rupt tradiția din familie: „Aș fi fost o profesoară de matematică perfectă, asta își dorea tata”. EXCLUSIV

Andreea Archip 04.08.2022, 17:13

Emily Burghelea a tras lozul câștigător în vara asta și prezintă alături de Majda și Cosmina Păsărin ediția de vară a emisiunii “Vorbește lumea”. Puțină lume știe că noua prezentatoare de la Pro TV a rupt tradiția de familie și a spus pas unei cariere didactice, nedorindu-și să ajungă profesoară de matematică precum tatăl și bunica ei. Și-a dorit de mică să lucreze în televiziune și la 18 ani și-a îndeplinit acest vis. Despre viața ei dinainte să devină cunoscută și ce va face după proiectul “Vorbește lumea” ne-a povestit, în exclusivitate, Emily Burghelea.

Interviu Emily Burghelea. Materia pe care o iubea la școală 

Cum era viața ta înainte să participi la acel concurs de modă?

Când mă gândesc la copilărie, mă gândesc la școala generală nr 9 de pe strada mea. Țin minte că săream gardul în fiecare pauză și mergeam acasă, ba să mănânc, ba să mă schimb, mereu aveam ceva de făcut acasă, am fost “norocoasa” ce avea casa lângă școală, însă mereu mi-a părut rău că nu făceam parte din gașca celor care se plimbau chiar și 30 de minute împreună pe jos până să ajungă acasă. Am fost o persoană sociabilă dintotdeauna, mi-am dorit mereu să am mulți prieteni, îmi plăcea să mă joc cu copiii în curtea școlii și eram tristă când venea seara căci se spărgea gașca.

Din acea perioadă țin bine minte cum mă pregăteam cu tatăl meu, profesor de matematică, pentru examenul național, făceam meditații și cu nașa mea la română și engleză, am avut multe de învățat, m-am pregătit mult și am reușit să intru la Colegiul Național Mihai Eminescu, unul dintre cele mai bune Colegii din Constanța. Am intrat la mate-info, asta și-a dorit tati, eram bună la mate dar parcă mai mult îmi plăcea româna! Am stat doi ani la acest profil, însă la un moment dat mi-am luat inima în dinți și am decis să-l conving pe tata să mă transfere la un profil uman și anume științe sociale. Am dus o muncă de convingere uriașă cu el, în opinia lui aș fi fost o profesoară de matematică perfectă, asta își dorea să devin, doar că eu vedeam lumea diferit! Făceam echipă cu nașa, și la noi în familie a fost mereu o bătălie între uman și real mai ales că și bunica mea tot profesoară de matematică este!

La 18 ani ai decis să pleci din orașul natal și să vii în Capitală? De ce? Părinții ce părere au avut? Te-au susținut financiar?

Vara de după bacalaureat a fost cea mai frumoasă din viața mea! “Am doar 18 ani, sunt nebun, iubesc și nu am bani!” – exact cum spune și celebrul cântec! Imediat după ce am aflat că am luat examenul maturității cu notă mare, am decis să mă înscriu la facultate în București, asta am și făcut, însă între timp am văzut la televizor o reclamă care suna cam așa… “Ești pasionată de modă?! Vrei să strălucești în lumina reflectoarelor?! Vino la casting!” Curajoasă din fire, am zis… “Sigur că vreau, oricum vin în București la facultate, ce am de pierdut?!” Menționez că cel mai mare vis al meu încă din copilărie era să lucrez în televiziune, iar acesta părea un context perfect! Așa a și fost!

Am participat la primul casting, apoi la cel de-al doilea… și cel de-al treilea și la un moment dat ni s-a dat un contract pe care l-am citit și l-am semnat. Oficial atunci a început totul! Am avut termen, în 2 săptămâni începe show-ul! Eu total nepregătită, nici măcar nu locuiam în București, nu știam pe nimeni în București, nu aveam resurse financiare extraordinare, nu aveam idee cu ce se mănâncă televiziunea…. Însă m-am lăsat în voia sorții și bine am făcut!

Familia mea nu a înțeles foarte bine ce se întâmplă, nici eu nu am înțeles exact, sinceră să fiu, cert este că mi-au oferit încrederea lor și m-au susținut!

Emily Burghelea: “Bunica m-a învățat să fiu o doamnă”

Ai fost o fată de bani gata sau dimpotrivă, ai fost nevoită să muncești pentru a putea să-ți iei haine la modă?

Bunica mea a fost mereu modelul meu în viață când vine vorba de modă, stil, rafinament, să ne imaginăm… o profesoară de matematică, renumită ce preda la una dintre cele mai bune școli din Constanța, o tipă independentă ce purta mereu pălării când mergea la școală, a fost căsătorită mult timp cu bunicul meu care a fost marinar pe timpul lui Ceaușescu. Amândoi aveau ceva aparte, pentru mine ambii au fost, sunt și vor fi o poezie și o sursă nelipsită de inspirație!

Multe haine pe care le am în garderobă îi aparțin bunicii mele, am o geacă de piele din anii ‘80 bătută în ținte, o bijuterie! Bunica mea m-a învățat să fiu o… doamnă, nu am fost un copil de bani gata, tata și el profesor a făcut toată viața ce a putut mai bine pentru noi, însă știm cu toții că salariile în învățământ nu sunt cele mai mari, însă asta m-a învățat să fiu creativă! Aveam nevoie de blugi scurți, inventam, tăiam o pereche de blugi lungi, îmi doream ceva special de îmbrăcat, apelam la magazinele vintage unde găsești adevărate comori!

Ce colecționai când erai mică? 

Colecționez haine de când eram micuță, am foarte multe acum și îmi sunt foarte dragi, cele mai iubite sunt cele de care mă leagă o poveste… Hainele nu trebuie să fie la modă ca să le porți cu stil, nu sunt adepta hainelor extraordinar de scumpe, chiar și după ce am început să muncesc și să câștig singură bani nu am investit în haine “la modă”, ci mai mult în accesorii care nu se demodează! Multe ținute pe care le-am purtat la show-ul de modă sunt făcute cu haine second hand, pentru că nu este vorba despre haina în sine, ci despre cum porți, asortezi și stilizezi haina! O foarfecă face minuni, și cu puțină creativitate orice tricou poate deveni o adevărată “piesă”

La ce vârstă ai devenit independentă financiar?

Destul de devreme aș putea spune, având în vedere că primul meu contract în televiziune a fost la 18 ani. Am evoluat foarte mult, am învățat foarte multe, am cunoscut oameni noi, mi-am făcut prieteni, am pierdut prieteni, dar toate acestea au făcut parte din planul Lui Dumnezeu, pentru că tot ce avea să urmeze în viața mea apoi s-a legat extrem de frumos, în aceeași direcție! Contul meu de Instagram a crescut de la 9.000 de urmăritori la 100k urmăritori, în primul sezon la care am participat. Practic o fată normală care doar ce luase bac-ul a ajuns să facă parte din show-ul momentului, urmărit de majoritatea adolescentelor și nu numai!

Timp de 8 luni de zile, 2 sezoane,( “Bravo ai stil!” și “Bravo, ai stil all stars” ) am fost la TV în prime time de luni până sâmbătă, sună bine însă în spatele acelor două ore de emisiune s-au ascuns muuulte ore de pregătire. Acum am 23 de ani, mă uit în urmă si îmi dau seama că mare parte din adolescența mea am petrecut-o muncind însă dacă ar fi să o iau de la capăt cu siguranță aș face exact același lucru! Am muncit pentru visul meu, m-am ambiționat să nu renunț și dacă nu aș fi călcat pe fiecare treaptă nu aș fi ajuns astăzi să prezint alături de Majda și Cosmina, colegele mele de echipa, un matinal atât de îndrăgit!

 

Ai fost asistentă TV la Antena 1, iar acum ești prezentatoare TV la “Vorbește lumea”. Care consideri că sunt atuurile tale?

 Cred că cel mai mare atuu al meu este că sunt autentică! Sunt o bună comunicatoare, sunt spontană,  îmi place să fac televiziune, fac glume când este cazul și sunt extrem de empatică, iar asta ajută mai ales când iei interviuri!

Cum te înțelegi cu Majda și cu Cosmina? Vă știați și din afara platourilor de filmare? V-ați mai întâlnit la evenimente?

Ne înțelegem foarte bine, pe Cosmina am mai întâlnit-o la evenimente, și pe Majda o știam din vedere. De la “cunoștințe” până la “confidente” este un pas uriaș pe care noi l-am făcut instant când ne-am întâlnit la castingul pentru “Vorbește Lumea”! Cred că avem o conexiune bună și funcționăm bine împreună!

Emily Burghelea: “Mi-ar plăcea mult să rămân pe micile ecrane”

Ai vreun ritual special înainte de a intra în emisiune sau vreun obiect de care nu te desparți și care consideri că îți poartă noroc?

Dimineața mea este foarte plină nu am timp de ritualuri speciale, ci mai mult de pregătiri intense!

O pregătesc pe Amedea, fetița mea, de grădiniță, citesc de câteva ori scriptul pe care îl avem pentru emisiune, pregătesc materiale pentru Instagram, nu am timp de “meditații” chiar dacă mi-ar prinde bine uneori! Nu mă despart de ruj!

După cele 6 săptămâni la “Vorbește lumea”, ce urmează? Te vom vedea din toamnă, pe sticlă, în alt proiect?

Mi-ar plăcea mult să rămân pe micile ecrane, însă mi-ar plăcea în același timp și să mă odihnesc, nu am avut deloc pauză. Anul acesta am terminat facultatea, am dat examenul final, am scris lucrarea de licență și imediat după am început noul proiect! Este minunat, Dumnezeu le-a așezat exact așa cum trebuie și dacă va fi cazul să rămân pe sticlă, nu mă dau înlături, însă dacă nu va fi, mă voi duce mulțumită și liniștită în vacanță! Mereu m-am lăsat în voia sorții și Dumnezeu a știut mereu cum să facă să le așeze pe toate exact așa cum trebuie astfel încât totul să iasă în final bine! Sunt infinit recunoscătoare pentru asta!

Vara asta ai apucat sa pleci in vacanta? Sau ai reprogramat-o pentru toamna? Ce destinație ai ales?

Nu am plecat în vacanță vara aceasta pentru că noul job este ca o vacanță pentru mine, mă relaxează să fac televiziune, este marea mea pasiune și îmi place să petrec timp alături de colegii mei la platou, mă încarc cu energie când începe emisiunea live, iar ședințele de la redacție mi se par mereu o sursă continuă de inspirație!

În fiecare weekend plecăm undeva, dacă nu la mare la munte, și nu simt lipsa unei vacanțe în adevăratul sens al cuvântului. Va fi bine venită când o vom lua, cred că vom avea nevoie de minim 2 săptămâni însă toate la timpul lor! Ne bucurăm de momentele pe care le trăim acum, fără regrete, fară să ne dorim să fim altundeva sau să facem altceva decât ce se întâmplă în prezent!

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe