Emi Pian, înmormântat ca un șef de stat. Câți polițiști sunt prezenți la cimitir

Andrei Cezar 09.08.2020, 11:31
Emi Pian, înmormântat ca un șef de stat. Câți polițiști sunt prezenți la cimitir

Emi Pian este înmormântat astăzi la cimitirul Tudor Vladimirescu” de pe Șoseaua Antiaeriană din București. Funaraliile sunt sub stricta supraveghere a jandarmilor și polițiștilor. Forțele de ordine prezente la eveniment sunt comparabile cu cele folosite pentru ultimul drum al unui șef de stat.

Emi Pian, înmormântat ca un șef de stat. Numărul forțelor de ordine, impresionant

Înmormântarea lui Emi Pian poate fi încadrată la categoria evenimentelor cu potențial de risc ridicat. Și asta pentru că între clanurile de interlopi din Capitală se așteaptă o răfuială de proporții. Ele încearcă să se regrupeze și să poarte negocieri cu scopul de ieși învingători dintr-un conflict, care cred surse din cadrul poliției, că poate dura și câțiva ani.

În această dimineață, în jurul orei 9.30, mașina mortuară cu trupul neînsuflețit al fostului lider al Duduienilor a sosit la Biserica Sf. Parascheva – Parohia Bariera Rahovei, unde s-a ținut slujba religioasă. Mașina care transporta sicriul a fost escortată de jandarmi.

Ulterior, cortegiul funerar va merge către cimitirul „Tudor Vladimirescu” de pe Șoseaua Antiaeriană din București, acolo unde, la ora 13.30 va avea loc înmormântarea propriu-zisă.

Emi Pian, înmormântat ca un șef de stat. Câți polițiști sunt prezenți la cimitir
Emi Pian, înmormântat ca un șef de stat. Câți polițiști sunt prezenți la cimitir

Mascații, prezenți și ei la eveniment

Potrivit unor surse, se pare că unele persoane prezente la înmormântare ar fi forțat dispozitivul de jandarmi. Informația, însă, a fost infirmată de reprezentanții Jandarmeriei.

”Nu au existat tensiuni între participanți și jandarmi. Prin măsurile pe care le luăm, punem pe primul plan sănătatea, ordinea publică și siguranța participanților la evenimentul respectiv. Măsurile pe care le-am luat constau în dialog cu cei prezenți la procesiune, apel la responsabilitate și recomandări pentru respectarea măsurilor de protejare a sănătății. Până în acest moment, cei prezenți la evenimentul privat s-au conformat recomandărilor jandarmilor, neexistând vreun incident în acest sens”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Întreaga desfășurare a evenimentului va fi atent supravegheată de oamenii legii. Aproximativ 100 de polițiști, jandarmi, dar și luptători de la trupele speciale vor fi trimiși în stradă pentru ca lucrurile să nu scape de sub control, scrie Libertatea, care citează Observatornews.ro

Urmăriți Impact.ro și pe