Emblematicul și luxosul Orient Express se transformă în vas de croazieră. Silenseas, cel mai mare iaht cu vele din lume, pregătit să ridice ancora

Ioana Bucur 14.01.2023, 16:53
Emblematicul și luxosul Orient Express se transformă în vas de croazieră. Silenseas, cel mai mare iaht cu vele din lume, pregătit să ridice ancora

După aproape un secol și jumătate de la inaugurarea sa ca unul dintre cele mai luxoase trenuri din lume, emblematicul Orient Express „intră la apă” și se transformă în vas de croazieră. Silenseas, cel mai mare iaht cu vele din lume, este pregătit să ridice ancora.

Orient Express se transformă în vas de croazieră

Acum aproape 140 de ani, oamenii vedeau pentru întâia oară bijuteria pe șine ce a ajuns să scrie istorie: Orient Express. Un secol și jumătate mai târziu, suntem pe cale să fim martorii unei noi apariții fabuloase.

Reprezentanții grupului francez de ospitalitate Accor au prezentat recent proiectul Orient Express Silenseas, primul vas cu vele creat sub emblema Orient Express.

Silenseas se pregătește pentru prima sa călătorie, programată pentru primăvara anului 2026. Vasul de croazieră are o lungime de nici mai mult nici mai puțin de 220 de metri, ceea ce o face cel mai mare iaht cu vele din lume, precizează reprezentanții Accor, și a fost inspirată din Epoca de Aur a Rivierei Franceze.

120 de pasageri vor putea fi găzduiți la bordul său, în cele 54 de apartamente, printre care se numără o suită prezidențială de 1.415 metri pătrați. Nava mai are două piscine, două restaurante și un bar speakeasy.

În amfiteatrul său, oaseții vor fi tratați cu spectacole speciale, precum și cu un studio privat de înregistrări.

Emblematicul si luxosul Orient Express se transforma in vas de croaziera. Silensea, cel mai mare iaht cu vele din lume, pregatit sa ridice ancora

Ce se știe despre Silenseas

Silenseas este alimentată de o formulă de propulsie hibridă care combină energia eoliană cu un motor alimentat cu gaz natural lichefiat.

Arhitectul francez Maxime d’Angeac se va ocupa de amenajările interioare, în timp ce exteriorul vasului va fi proiectat de compania de design Nantes Stirling Design International.

„Cu Orient Express Silenseas, începem un nou capitol în istoria noastră, luând experiența și excelența călătoriilor de lux și transpunând-o pe cele mai frumoase mări ale lumii

Acest iaht cu vele excepțional, cu rădăcini în istoria Orient Express, va oferi servicii de neegalat și spații de design rafinat, care amintesc de epoca de aur a croazierelor mitice”, se arată într-o declarație a lui Sébastien Bazin, președinte și CEO al Accor.

Din primele informații, se pare că, în timpul verii, Orient Express Silenseas va navigha către Mările Mediterane și spre Marea Caraibelor în timpul iernii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...