VIDEO EXCLUSIV

Elvira Deatcu, dezvăluiri despre „Clanul”. Ce rol are actrița în sezonul 2 al serialului de la PRO TV? VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 20.02.2023, 16:52

Elvira Deatcu și-a sprijinit fiul să-și urmeze visul de a deveni arhitect și de a învăța la Milano, chiar dacă îi este greu să îl știe departe de casă. Luca este în anul al doilea la facultate, însă s-a văzut nevoit să opteze pentru studii în limba engleză, întrucât, deși vorbește bine italiana, termenii științifici nu prea îi erau la îndemână.

În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, îndrăgita actriță ne-a oferit detalii despre revenirea ei pe micul ecran în cel de-al doilea sezon al serialului “Clanul”, difuzat în fiecare duminică, de la ora 20.00, la Pro TV, despre viața fiului său în Italia, dar și despre scopul scurtei vizite a scestuia în țară, luna viitoare.

Deși vorbesc des la telefon, Elvira și băiatul ei cel mare abia așteaptă să se revadă, chiar dacă, de data asta, mama și fiul vor petrece împreună doar o zi și jumătate. Elvira Deatcu își împarte timpul între filmările la “Clanul”, spectacolele de la Teatrul Odeon și familie.

Actrița are doi băieți: Filip care va da anul acesta examenul de capacitate și Luca, băiatul cel mare, care este student în al doilea an, la Arhitectură, la Milano.

Bine ai revenit pe micul ecran! Ce rol vei avea în serialul “Clanul”?

Urmez o linie, evoluez în profesia asta de polițist, inspector șef. Am filmat destul de puțin, am avut în decembrie vreo două zile pentru următorul episod, este într-un fel superioara lui Șerban Pavlu, a lui Costoiu, care apare pentru că în minister nu prea e mulțumită lumea de rezultatele lui Costoiu.

Și îți dai seama că vine și se instalează ca un ghimpe pentru tot ce înseamnă brigada lui Costoiu și nu este foarte agreată. E o tipă dură, extrem de profi, le cam stă în coastă.

E foarte fain, eu mă bucur foarte tare, pentru că mi se pare că e un proiect excepțional scris, foarte bine jucat, mi s-a părut atât de mișto montat, e foarte alert. Aștept acum să văd, să citesc scenariile și să văd cu care dintre personaje o să relaționez.

Cum reușești să te împarți între proiectele de teatru și filmări?

Să știi că nu sunt atât de multe încât să nu putem respira. Am scos o premieră la Odeon acum vreo două săptămâni și jucăm în fiecare weekend.

Am spectacole în fiecare săptămână la Odeon, dar aici (n.r. Clanul) o să am un calup mai mare de zile de filmare în a doua jumătate a lunii februarie și în rest sunt pe lângă casă, sunt sprijin pentru Filip, care se pregătește pentru examenul de capacitate, adică nu sunt atât de solicitată. Cel mic face 15 ani în martie și Luca tocmai a terminat sesiunea, ne drăgălim prin telefon.

Ce rezultate a obținut? Cum a fost?

A fost bine, acum se duce să mai dea un examen, pentru că nu a fost mulțumit de notă, era și un examen teoretic, foarte greu, Patrimoniu, și îți dai seama ce înseamnă patrimoniu în Italia și era extrem de multă materie și probabil că nu a reușit să acopere tot și mai are un examen acum. E anul al doilea.

Elvia Deatcu: “E facultate pe care o face în engleză, primul an a fost în italiană”

Cum reușește să se descurce în Italia? Îl ajutați din punct de vedere financiar sau lucrează? Și-a luat o colaborare?

Ca student la Arhitectură, nu poți să lucrezi cred că în nicio parte a lumii ăsteia, pentru că este extrem de solicitant. Are weekenduri când nu iese și noi tot îl împingem, du-te.

A vizitat câteva orașe, care sunt destul de aproape de Milano, dar sunt weekenduri în care pur și simplu stă acasă și lucrează, pentru că altfel nu ar face față.

A avut niște gânduri el în anul întâi, să își ia o trotinetă electrică, nu, și-a dat seama că este exclus ca student la Arhitectură. E facultate pe care o face în engleză, primul an a fost în italiană, adică sunt motive în plus pentru el.

De ce a optat pentru engleză?

Pentru că i-a fost foarte greu, nefiind nativ de limbă italiană. I-a fost foarte greu, a trecut prin niște furci caudine în timpul sesiunilor. El a intrat cu o medie foarte bună și s-a trezit într-o mare de italieni și lumea avea aceleași așteptări de la el ca și de la ceilalți studenți. Adică nimeni nu a spus niciodată, nu i-a pus mâna pe umăr și să-i spună: “Luca, te înțelegem, îți e greu”! Nu!

Elvira Deatcu: “Sunt foarte mulți care îl pun să își dea cuvântul de onoare că nu a trăit acolo, vorbește foarte bine”

El este vorbitor de Italiană?

A învățat, vorbește extraordinar și eu tot am încercat să-i induc așa, să-i dau speranță că va fi bine și mi-a zis: “Mama, nu are nicio legătură italiana pe care o vorbesc eu pe stradă”.

Sunt foarte mulți care îl pun să își dea cuvântul de onoare că el nu a trăit acolo, vorbește foarte bine. A zis: “La nivel academic, mama, nu fac față!”

A zis că sunt termeni, pe care nu îi știe în limba română, dar în italiană. I-a fost foarte greu în sesiune. Condiția era să fie integralist și asta a fost iar o mare provocare pentru el, a reușit și a reușit să se mute la engleză, unde zice el că îi este mai ușor.

Citește și Câte sute de mii de euro costă un episod din Clanul. Ce buget are Anghel Damian, s-au aflat cifrele reale VIDEO!

Actrița își va revedea fiul cel mare luna viitoare

Urmează o vizită în Italia de Ziua Mamei, de mărțișor?

Nu ne-am programat nimic. Va veni el la sfârșitul lui martie, pentru că e programat pentru viză pentru SUA, pentru că vrea să meargă să viziteze New York-ul și vine pentru o zi și jumătate. Adică va sta o noapte cu noi.

Nu ne-am gândit, pentru mine este destul de dificil pentru că am foarte multe spectacole, acum am și filmări și e greu să găsesc o portiță. Și să mă duc pentru două zile în Italia, nu prea mă trage ața, dar e adevărat că ne e tare dor.

Video: Daniel Bălan

Citește și Secretele serialului Clanul, sezonul 2. Cum filmează Anghel Damian scenele dure cu explozii!

Urmăriți Impact.ro și pe