Elon Musk i-a aruncat mănușa lui Vladimir Putin. Ce i-a propus liderului de la Kremlin. ”Miza este Ucraina”

Beatrice Dumitru 14.03.2022, 17:58
Elon Musk i-a aruncat mănușa lui Vladimir Putin. Ce i-a propus liderului de la Kremlin. ”Miza este Ucraina”

Vladimir Putin a spulberat pacea din Europa, după ce a declanșat războiul din Ucraina. Deși cele două țări au avut mai multe runde de negocieri, nu au ajuns la niciun rezultat după 19 zile de conflict. Susținător al Ucrainei, Elon Musk se implică în acest război și îi aruncă mănușa lui Vadimir Putin. Iată ce i-a propus.

Provocare lui Elon Musk pentru Vladimir Putin

Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX este un susținător al Ucrainei încă de la declanșarea războiului și a distrubuit multe postări despre războiul din această țară. Mai mult, într-un videoclip postat pe 5 martie, el apare vorbind cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. În aceeași zi, el a postat pe Twitter: „Țineți Ucraina puternică”.

Miliardarul american a mers și mai departe și i-a lansat o provocare inedită președintelui rus Vladimir Putin. Acesta l-a provocat la o luptă unu la unu, miza fiind una foarte mare: câștigătorul va decide soarta Ucrainei, relatează The Telegraph.

Cu numele lui Vladimir Putin scris în rusă și cuvântul „Ucraina” în ucraineană, Elon Musk a scris pe Twitter: „Îl provoc pe Vladimir Putin la o singură luptă”. La finalul mesajului, a scris: „Miza este  Ucraina”.


„Sunteți de acord cu această luptă?”

Deoarece Vladimir Putin nu are cont Twitter, Elon Musk a etichetat Kremlinul într-un al doilea tweet, adresând o întrebare. „Sunteți de acord cu această luptă?”

Politicienii ucraineni au salutat provocarea, dar cu siguranță liderul de la Kremlin o va respinge. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, un fost boxer, a răspuns cu trei emoji-uri care sugerează o îmbrățișare.

În urma invaziei Rusiei din 24 februarie, antreprenorul din Californiaaa  oferit Ucrainei acces la sistemul de internet prin satelit al SpaceX Starlink – un sistem de aproximativ 2.000 de sateliți conceput pentru a aduce acces la internet în zonele deservite ale lumii. Mișcarea a venit după o cerere a vicepremierului ucrainean, Mikhailo Fedorov. Potrivit monitorilor de internet, conectivitatea în Ucraina a fost puternic afectată de invazia rusă.

Elon Musk, în timp ce încerci să colonizezi Marte – Rusia încearcă să ocupe Ucraina! În timp ce rachetele tale aterizează cu succes din spațiu – rachetele rusești atacă civilii ucraineni!” a scris el pe Twitter.

Volodimir Zelenski i-a mulțumit lui Elon Musk pentru acest sprijin, postând pe Twitter: „Îi sunt recunoscător pentru că a sprijinit Ucraina cu fapte și cuvinte”.

Elon Musk are o avere de aproximativ 300 miliarde de dolari, ceea ce îl face cel mai bogat om din lume. În decembrie, miliardarul a devenit tată pentru a șaptea oară, iubita sa, artista Grimes, aducând pe lume al doilea copil al cuplului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...