Elon Musk, anunț șocant! Unde vrea să construiască un oraș cu 1 milion de oameni

Stan Filon 24.10.2020, 16:58
Elon Musk, anunț șocant! Unde vrea să construiască un oraș cu 1 milion de oameni

Elon Musk a demonstrat că face cam tot ceea ce spune. Ultima promisiune a milionarului american a lăsat cu gura căscată întreaga planetă! Omul de afaceri are de gând să construiască un oraș cu un milion de locuitori, pe Marte! Da, ați auzit bine!

Elon Musk vrea să construiască un oraș pe Marte

Elon Musk consideră că sateliții Starlink ai SpaceX vor juca un rol cheie în misiunea sa de a construi un oraș pe Marte.  Președintele companiei și Gwynee Shotwell, președintele și directorul operațional al SpaceX, au împărtășit recent detalii despre aducerea acestei tehnologii pe Planeta Roșie, transmite Daily Mail.

”Odată ce vom duce oamenii pe Marte, vor avea nevoie de o capacitate de comunicare”, spunea Shotwell. Vizionarii de la Space X spun că oamenii care vor trăi pe Marte vpr avea o cale foarte la îndemână de a comunica cu Pământul. Sateliții nu le vor oferi noilor marțieni acces la internet, dar echipa va acționa ca o punte pentru comunicarea planetei cu Pământul.

Milionarul Elon Musk vrea sa construiasca un oras cu 1 milion de oameni pe Marte
Milionarul Elon Musk vrea sa construiasca un oras cu 1 milion de oameni pe Marte

Orașul ar adăposti nu mai puțin de un milion de oameni

Shotwell a ținut să precizeze faptul că acest lucru nu va pune Pământul pe plan secund, ci că este o soluție pentru oameni, în cazul unui dezastru care ar afecta planeta.

”Elon a fondat această companie cu scopul de a construi o capacitate de transport spațial, care să permită oamenilor să se mute pe alte planete. Îmi amintesc când l-am intervievat pe Elon în 2002 și avea un obiectiv atât de ambițios. Suna absolut nebunesc. Acum, aproape 20 de ani mai târziu, nu pare, de fapt atât, de nebunesc. Ei bine, cel puțin nu pentru cei din interior”, spune Shotwell în interviu.

Elon Musk își propunea încă din ianuarie anul trecut să plaseze un milion de oameni pe Planeta Roșie până în 2050. Planifica trei zboruri pe zi sau 1.000 de zboruri pe an, cu câte 100 de persoane pentru fiecare.

Și în 2017, Musk a avut ideea de a trimite două nave de marfă pe Marte în 2022, urmate de alte patru nave, două cu marfă și două cu coloniști umani în 2024. Musk a sugerat că această acțiune va fi „dificilă” și vor exista o serie de pericole cu care se vor confrunta coloniștii.

”Vreau să subliniez că acesta este un lucru foarte greu, periculos și dificil. Nu este pentru cei slabi de inimă. Va fi dur, dar destul de glorios dacă va funcționa”, a mai adăugat Musk.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...