Elon Musk a inaugurat prima fabrică Tesla din Europa, în pași de dans. Unde se află aceasta VIDEO

Beatrice Dumitru 23.03.2022, 12:25
Elon Musk a inaugurat prima fabrică Tesla din Europa, în pași de dans. Unde se află aceasta VIDEO

A fost dechisă prima fabrică Tesla din Europa, în timp ce compania încearcă să elimine presiunea asupra celorlalte uzine din SUA și China. La inaugurare a fost prezent și miliardarul Elon Musk, care și-a arătat calitățile de dansator, în timp ce erau livrate primele mașini. Uzina va produce până la 500.000 de vehicule Tesla anual.

Prima fabrică Tesla din Europa

Fabrica Tesla vizează o producție de 2.000 de vehicule în primele săptămâni de producție în serie, dar speră ca producția să atingă 1.000 de vehicule pe săptămână după primiele șase săptămâni de la deschidere și apoi 5.000 pe săptămână până la sfârșitul anului 2022.

Cererea de vehicule electrice rămâne foarte mare în Europa, iar acum Tesla se poate baza pe uzina  deschisă pe continent, nu doar pe cea din China. Fabrica, în valoare de 5 miliarde de euro, se află în Germania, iar la inaugurare a participat și Elon Musk, care a fost văzut dansând în timp ce se livrau primele mașini produse aici.

Este o zi grozavă pentru fabrică. Este un alt pas în direcția unui viitor durabil”, a spus miliardarul american.


Inaugurare cu proteste

CEO-ul Tesla și-a amimtit de lansarea fabricii din Shanghai, în ianuarie 2020, unde a arătat și câteva dintre mișcările sale de dans. Elon Musk este aşteptat să inaugureze şi noua fabrică Giga Berlin (sau Gigafactory Berlin-Brandenburg), care se află în Grunheide, un oraş carbonifer din Brandenburg, notează CNBC.

Nu toată lumea este de acord cu acestă fabrică, iar câțiva protestatari s-au adunat în fața clădirii și și-au exprimat îngrijorările cu privire la faptul că acesta va folosi prea multă apă și pentru că au fost tăiati mulți copaci pentru a fi construită.

Producătorul de vehicule electrice din SUA s-a străduit să țină pasul cu cererea și se pare că există întârzieri mari pentru Model Y și pentru Model 3 în diferite părți ale lumii. În ultimele trimestre, Tesla a furnizat mașini din China clienților din Europa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...