Elevii unei şcoli din Galaţi, premiați cu ciocolată dintr-un motiv nemaiîntâlnit până acum

Elena Avramescu 15.06.2021, 12:19
Elevii unei şcoli din Galaţi, premiați cu ciocolată dintr-un motiv nemaiîntâlnit până acum

Elevii unei şcoli din Galaţi, premiați cu ciocolată. Noutate într-o școală din judeţul Galaţi, unde elevii au fost premiaţi cu ciocolată de îngrijitoarea unităţii de învăţământ. Motivul îl reprezintă curățenia lăsată în clasă pe parcursul anului şcolar. Vorbim despre 17 elevi ai clasei a V-a de la şcoala din comuna gălăţeană Schela.

Elevii unei şcoli din Galaţi, premiați cu ciocolată

Premiul inedit a fost acordat elevilor luni, 14 iunie, iar îngrijitoarea Tincuţa Moscu a declarat că, pe parcursul întregului an şcolar, zilnic, la finalul cursurilor, copiii s-au ocupat de strângerea resturile din clasă, au şters tabla, au aruncat măştile la coş şi chiar au dus gunoiul la containerul din curte.

Tincuţa Moscu este o femeie în vârstă de 53 de ani care a lucrat, vreme de 15 ani, ca brutar. Însă în 2015 s-a angajat ca îngrijitoare la Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” din comuna Schela, și chiar dacă are un salariu de doar 1.900 de lei, femeia s-a gândit să facă un gest frumos pentru a răsplăti bunul simţ şi educaţia copiilor.

Eu provin dintr-o familie cu mulţi copii. Vă spun sincer când eram mai tânără nu prea iubeam copii, dar aici la şcoală am prins drag de ei. Sunt copii foarte buni, bine educaţi. Este o clasă parcă făcută de aceeaşi mamă. Am lansat o competiţie prin luna februarie, când ne-am întors la şcoală, iar copiii au fost extrem de interesaţi. Le-am spus că îi voi premia cu ciocolată la sfârşitul anului şcolar dacă vor lăsa clasa curată. Aşa am simţit, nu m-a învăţat nimeni. Foarte bucuroşi au fost. Mie îmi place curăţenia şi am zis să le inspir şi lor lucrul acesta. Toate clasele să ştiţi că au păstrat curăţenia, dar eu i-am premiat pe cei mai buni. Pe mine mă fac fericită lucrurile mărunte. Meritul este al părinţilor în primul rând, dar şi al învăţătoarei, dirigintei, a declarat Tincuţa Moscu.

Elevii unei scoli din Galati, premiati cu ciocolata
Elevi premiati cu ciocolata

Se pare că gestul îngrijitoarei a fost lăudat de Luiza Dumitraşcu, conducerea unităţii de învăţământ, care s-a declarat mândră de doamna Tincuţa Moscu.

Este un gest nobil şi suntem mândri de doamna îngrijitoare. Noi am avut cursuri cu elevii la şcoală din februarie. Niciodată copiii nu au lăsat mizerie în bănci, nici pe jos, iar măştile le-au aruncat la coşul cu pedală. Totodată, au şters tabla şi au dus gunoiul la containerul din curte. Doamna îngrijitoare care este la şcoala noastră de şapte ani dezinfecta spaţiile. Au fost premiaţi copiii de la clasa a V-a A. Chiar mi-a spus de la începutul şcolii că o să-i premieze pe cei care păstrează curăţenia cu ciocolată, a spus Luiza Dumitraşcu, directoarea şcolii din Schela.

Însă gesturile frumoase nu se vor opri aici, fiindcă iniţiativa doamnei îngrijitoare promite să se repete şi la anul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...