Elevii nu vor reveni la şcoală după vacanţa de două săptămâni? Răspunsul lui Arafat, îngrijorător pentru părinţi

Ana Anitoiu 23.10.2021, 09:03
Elevii nu vor reveni la şcoală după vacanţa de două săptămâni? Răspunsul lui Arafat, îngrijorător pentru părinţi

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), medicul Raed Arafat, a spus că este posibil ca elevii să nu revină la școală după vacanța de două săptămâni și a explicat când se va ști cu siguranță ce decizie va fi luată în privința întoarcerii copiilor și adolescenților în sălile de clasă.

Raed Arafat, despre motivul pentru care s-a ales vacanța și nu școala online

Potrivit șefului DSU, autoritățile au decis ca elevii să intre într-o vacanță de două săptămâni, cu compensarea ulterioară a orelor pierdute, și nu să facă școală online, într-o încercare de a se evita unele lucruri.

„S-a preferat soluţia asta (vacanță pentru toți elevii, n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a explicat Raed Arafat la Digi24.

Elevii nu vor reveni la scoala dupa vacanta de doua saptamani? Raspunsul lui Arafat, ingrijorator pentru parinti
Raed Arafat. Inquam Photos/ George Calin

Raed Arafat, despre revenirea elevilor la școală după vacanță

De asemenea, Raed Arafat a spus că încă nu este o certitudine că elevii vor reveni la școală fizic după aceste două săptămâni de vacanță, în contextul pandemiei de coronavirus. Șeful DSU a precizat când va fi luată o decizie în acest sens.

„Nu există nicio garanție (că va începe școala fizic – n.r.) pentru că nu știm cum va evolua. Așteptăm să vedem evoluția și discuția asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mișcă situația”, a spus Raed Arafat.

În plus, șeful DSU a spus că abia după două săptămâni se vor vedea rezultatele restricțiilor decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) ce vor intra în vigoare luni.

Ministrul Sănătății, despre întoarcerea la școală a elevilor

Totodată, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a spus că în cazul în care vacanța de două săptămâni a elevilor nu va produce efecte pozitive, atunci aceasta ar putea fi prelungită.

„Dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment, există toată posibilitatea de a prelungi această măsuri”, a spus Cseke Attila despre vacanța elevilor ce începe luni, 25 octombrie.

Vacanța de două săptămâni a fost decisă atât pentru școli, cât și pentru grădinițe, de stat și private, conform hotărârii de vineri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Însă, creșele vor rămâne deschise. Măsura trebuie să fie aprobată prin ordin de ministru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...