Elevii din România vor primi vouchere de 360 de lei de la Guvern. Cine încasează banii

Andrei Cezar 02.07.2020, 09:23
Elevii din România vor primi vouchere de 360 de lei de la Guvern. Cine încasează banii

Planul de relansare economică aprobat de Guvern include și o serie de măsuri de protecție socială. Una dintre ele prevede acordarea unor vouchere în valoare de 360 de lei fiecare, pentru 400.000 de elevi care provin din medii defavorizate, potrivit Agerpres. Cu acești bani copiii își pot cumpăra rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Elevii din România vor primi vouchere de 360 de lei de la Guvern

”Vouchere pentru elevii care provin din familiile cu venituri mici sau cu venituri sub venitul minim garantat aflaţi în risc de sărăcie severă, pentru achiziţionarea de rechizite şcolare, îmbrăcăminte şi încălţăminte. Beneficiari: 400.000 copii. Buget alocat: 30 milioane de euro”, se arată în Planul Național de Investiții și Relansare Economică aprobat de Guvern.

Bătrânii vor beneficia și ei de măsuri de protecție socială. Astfel, oamenii cu vârsta de peste 75 de ani și cu venituri mai mici decât venitul minim garantat vor primi din partea statului vouchere pentru mese calde. Bugetul alocat este de 100 de milioane de euro, iar numărul beneficiarilor este estimat la 250.000.

O altă măsură adoptată în Planul Național de Investiții și Relansare Economică (PNIRE) prevede acordarea de pachete alimentare și igienă corporală pentru persoanele vulnerabile: „sprijin pentru persoanele aflate în situaţii de dificultate, risc de sărăcie sau cu venituri precare prin oferirea de pachete alimentare şi pachete de igienă corporală; Beneficiari: 1,18 milioane persoane; Buget alocat: 225 milioane de euro”.

Elevii din România vor primi vouchere de 360 de lei de la Guvern. Cine încasează banii
Elevii din România vor primi vouchere de 360 de lei de la Guvern. Cine încasează banii

Planul de relansare economică în valoare de 100 mld. euro

Planul de relansare economică prezentat de Guvernul liberal se întinde pe o perioadă de 10 ani și se ridică la o valoare estimată de aproximativ 100 mld. euro. Astfel, până în anul 2030 executivul a promis că vor fi făcute investiții în infrastructură, agricultură, sănătate, educație, iar economia va fi puternic subvenționată.

Obiectivul noului model de dezvoltare economică promovat de Guvern: realizarea convergenţei cu economiile europene, astfel încât Produsul Intern Brut pe cap de locuitor la paritatea de cumpărare standard să ajungă la 87% (69% în 2019 – n.red.) din media UE-27, la orizontul anului 2025.“, se arată în document.

Urmăriți Impact.ro și pe