Elevii care învaţă online se pot întoarce de luni la şcoală. Care este condiţia pusă de autorităţi

Nicu Stan 30.09.2021, 17:20
Elevii care învaţă online se pot întoarce de luni la şcoală. Care este condiţia pusă de autorităţi

Elevii care acum învață online, după ce școala s-a închis că în localitate s-a ajuns la rata de 6 la mia de locuitori, se pot întoarce de luni la școală, în cazul în care nu au cazuri confirmate în clasă. De asemenea, revenirea acestora la școală depinde și de faptul dacă hotărârea anulării corelării închiderii școlilor cu rata de incidență va fi publicată în Monitorul Oficial.

Elevii ale căror școli s-au închis când incidența a ajuns la 6 la mia de locuitori revin la școală de luni. Ce trebuie să facă autoritățile până atunci

Elevii ale căror școli au fost închise după ce în localitate rata de infectare a ajuns la 6 la mia de locuitori vor putea reveni de luni în bănci după ce corelarea dintre rata de infectare a și închiderea unităților de învățământ a fost anulată de CNSU.

Vor rămâne să învețe în continuare online elevii ale căror școli au fost închise din cauza coronavirus sau elevii în a căror clase au apărut cazuri de covid.

Sorin Cimpeanu spune ca elevii ale caror scoli au fost inchise din cauza ratei de infectare pot reveni in banci
Sorin Cimpeanu spune ca elevii ale caror scoli au fost inchise din cauza ratei de infectare pot reveni in banci

Care sunt condițiile ca elevii să revină în bănci

”Da (elevii vor putea reveni la școală de luni n. red.). Dacă vom reuși și va trebui să reușim să publicăm până vineri seara în Monitorul Oficial, sau sâmbătă, cel târziu, dar vineri am spus că stabilim și anunță scenariul pentru săptămâna viitoare, depindem însă de hotărârea de Guvern și de semnarea unui ordin de ministru.

Astea sunt oarecum sub controlul nostru, deși hotărârea de Guvern este sub control al prim-ministrului, depinde la ce oră vom avea mâine ședința de Guvern. Da, de luni, toți cei care nu au cazuri de infectare în clasă, motiv de suspendare a clasei, pentru că asta este regula de bază: dacă sunt cazuri de infectare, se suspendă activitatea în acea clasă.

DSP va stabili ce se va întâmpla în școlile unde sunt cazuri de covid

În afară de această regulă, doar ancheta epidemiologică a DSP ne poate spune că pot fi suspendate cursurile și în alte clase, dacă există contacți direcți stabiliți de DSP ai cazului confirmat pozitiv. Doar acestea vor fi situațiile de rămânere în online din cauza numărului de cazuri”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Florin Cîțu a anunțat anularea hotărârii de corelare a închiderii școlilor în funcție de rata de infectare

Premierul Florin Cîțu a anunțat că școlile nu vor mai fi închise în funcție de rata de incidență, ci în funcție de cazurile de covid. Astfel, pragul de infectare de 6 la mie pentru închiderea școlilor va fi anulat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență joi seară, iar decizia de închidere rămâne la fiecare școală în funcție de infectările cu covid.

”Rămâne pentru fiecare școală în parte decizia în funcție infectări”, a precizat Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe