Elevii au început să-și reclame profesorii din cauza cursurilor online. Ce le reproșează

Alexandru Râmnic 05.04.2020, 18:06
Elevii au început să-și reclame profesorii din cauza cursurilor online. Ce le reproșează

Au început să apară probleme în ceea ce privește cursurile online. Dacă Monica Anisie, ministrul învățământului, afirmase că le-a recomandat profesorilor să nu predea cursuri noi și să facă doar recapitulări în această perioadă, elevii reclamă că, de fapt, volumul de muncă pentru ei este mult mai mare decât în trecut și că au parte de teme extrem de multe. Asociația Județeană a Elevilor din Constanța chiar a reclamat acest lucru.

Elevii au început să-și reclame profesorii din cauza cursurilor online. ”Teme de 20 de pagini de pe-o zi pe alta”

Elevii spun că temele sunt principala problemă și că profesorii se folosesc de această perioadă ca să abuzeze, practic, de puterea lor. Președintele Consiliului Județean al Elevilor din Constanța afirmă că dascălii chiar amenință cu pedepse dure în caz că doleanțele lor nu sunt respectate.

„Aceste cursuri ar trebui să aibă doar caracter recapitulativ, de consolidare a informațiilor dobândite până acum, nicidecum să reprezinte o metodă prin care cadrele didactice să predea lecțiile incluse în programa școlară, însă nefinalizate la momentul închiderii unităților de învățământ. Am întâlnit cazuri în care elevii primeau tema de scris 20 de pagini de pe o zi pe alta, sub amenințarea notelor mici pe care profesorii le vor acorda după întoarcerea la școală.

Elevii au început să-și reclame profesorii din cauza cursurilor online
Elevii au început să-și reclame profesorii din cauza cursurilor online

Este regretabil că, în loc să profităm de această perioadă pentru a consolida informațiile dobândite până acum, suntem nevoiți să facem față la un volum exorbitant de teme, sub amenințarea unor măsuri coercitive”, spune Silviu Morcan.

De asemenea, acesta mai spune că profesorii nu recurg doar la amenințarea notelor proaste, ci că aceștia le spun elevilor că le vor pune și absențe pentru neimplicare suficientă în momentul în care se va relua anul școlar.

Monica Anisie, ministrul învățământului, a afirmat în repetate rânduri că nu ia în calcul, în acest moment, înghețarea anului școlar în curs.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandru Râmnic
Sunt absolvent al Universității Hyperion, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, 2005. În prezent, sunt coordonator content la Impact.ro. În trecut, am fost redactor, social...