Elena Udrea, umilită în penitenciarul din Bulgaria. Este singura femeie printre bărbați

Ana Anitoiu 03.06.2022, 08:11
Elena Udrea, umilită în penitenciarul din Bulgaria. Este singura femeie printre bărbați

Elena Udrea s-a simțit umilită în penitenciarul din Bulgaria și a început să plângă, joi, în fața judecătorilor. Fostul ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale a spus că este singura femeie printre bărbați în arestul de la Blagoevgrad, unde va rămâne în continuare.

Motivul pentru care Elena Udrea s-a simțit umilită în penitenciarul din Bulgaria

Elena Udrea a explicat că în arestul din orașul bulgar Blagoevgrad există o singură toaletă comună, la care poate ajunge numai dacă trece prin fața tuturor bărbaților de acolo. Fostul demnitar a adăugat că personalul este extraordinar, dar în 99,99%, ea este singura femeie printre deținuți.

„În acest dosar este a treia oară când statul român încearcă să mă aresteze. Prima dată în 2015, atunci când au apărut şi primele informaţii că sunt ameninţări la adresa vieţii mele. În 2018, când eu eram deja însărcinată în şase luni, în Costa Rica, şi aveam deja procesul pentru azil politic, m-au condamnat definitiv şi m-au arestat.

După două luni şi jumătate au fost obligaţi să mă elibereze, din nou, pentru că CCR a decis că am fost judecată de un complet nelegal constituit”, a spus Elena Udrea, joi, în sala de judecată.

Elena Udrea, umilita in penitenciarul din Bulgaria
Elena Udrea. Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Elena Udrea, în lacrimi în sala de judecată

Fostul ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale a izbucnit în lacrimi în sala de judecată și i-a rugat pe judecători să îi permită să își vadă fetița. Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru data de 8 iunie.

„Vreau să îmi văd familia. Vă rog, în primul rând pentru copilul meu, să dispuneţi o măsură care să-mi permită să îmi văd copilul, să stau cu copilul meu. Nu există riscul să plec din Bulgaria pentru că în momentul acesta este cel mai sigur loc pentru mine”, a spus Elena Udrea.

Tribunalul din Blagoevgrad a hotărât, pe 20 aprilie, ca Elena Udrea să fie extrădată în România. Însă, decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către avocații ei la Curtea de Apel de la Sofia. Fostul demnitar a plecat din țară înainte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să pronunțe condamnarea sa la 6 ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”. La scurt timp, a fost prinsă la granița dintre Bulgaria și Grecia.

Elena Udrea a angajat o armată de avocați. Printre apărătorii ei se numără fostul ministru de Justiție Tudorel Toader, Veronel Rădulescu sau Eliza Ene Corbeanu. Tudorel Toader a fost angajat de fostul ministru pentru experiența lui în drept constituțional.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...