Elena Udrea, mesaj emoționant din arest. „Fetița mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni”

Iancu Andreea 25.05.2022, 15:18
Elena Udrea, mesaj emoționant din arest. „Fetița mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni”

Elena Udrea se află în arest în Bulgaria, după ce Curtea de Apel din Sofia a amânat executarea mandatului european de arestare și extrădare în România. Fostul politician are de executat 6 ani de închisoare, o pedeapsă pe care instanța supremă a decis-o în dosarul Gala Bute, în care Udrea a fost trimisă în judecată în urmă cu șapte ani pentru luare de mită și abuz în serviciu. Din arest, Elena Udrea a transmis recent un mesaj emoționant pentru familia sa, în care vorbește despre fetița sa de 3 ani și de abuzurile la care este supusă de autorități.

Mesajul emoționant transmis de Elena Udrea din arest

Elena Udrea a fost prinsă peste hotare, în Bulgaria, la scurt timp după ce instanța s-a pronunțat în privința dosarului Gala Bute în care fostul politician era acuzat de luare de mită și abuz în serviciu. Sentința primită este pedeapsa cu închisoarea pentru șase ani, însă Udrea nu a început să o ispășească pentru că se află în arest în Bulgaria și nu a fost luată încă decizia de extrădare.

În mesajul postat recent de către Elena Udrea în mediul online, aceasta aduce acuzații de abuz, implicându-l în discuție pe Ministrul Justiției Cătălin Predoiu. Fostul politician susține că dosarul său a fost judecat în mod ilegal de către două complete nespecializate și consideră că a fost încălcată legea în cazul mai multor acțiuni din instanță care o privesc.

„Înțeleg domnule Ministru al Justiției că sunteți preocupat de faptul că unii cetățeni români, abuzați de justiția pe care o păstoriți din 2007 (cu mici întreruperi), își caută dreptatea în Europa, deci în țări cu standarde mult mai înalte de justiție decât România. Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveți domnule ministru?

Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într-o țară europeană pentru că am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat și din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercită fără drept funcția pentru că nu îndeplinea jurământul de credință, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii, iar contestația în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât decizia 685/2018 a CCR cât și decizia CJUE din 21.12.2021?”, și-a început pledoaria Elena Udrea în mediul online.

Elena Udrea, mesaj pentru fetița sa, din arest
Elena Udrea, mesaj pentru fetița sa, din arest

Fostul politician lansează acuzații despre abuzurile la care este supusă

Pentru că este mamă a unei fetițe de numai trei anișori, Elena Udrea a inclus în mesajul său și acest aspect. Fostul politician consideră că are parte de abuzuri în dosarul în care a primit o pedeapsă cu închisoarea. De asemenea, Udrea a completat recenta sa intervenție cu precizări care îi vizează pe judecătorii din România, care, spune ea, sunt forțați să ia anumite decizii.

„Dar despre faptul că fetița mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justiției dumneavoastră, ce părere aveți? Aveți vreo părere? Care este poziția dvs ca Ministru al Justiției față de acest caz?

Dar față de haosul general de la ICCJ, unde unii judecători dau decizii când pro când contra curții constituționale, chiar și contra CJUE, iar alții ar vrea dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt amenințați, unde nu s-a stabilit încă o poziție coerentă și unitară față de falsul conflict între CCR și CJUE (în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveți curajul să tranșați)?

Ca membru al CSM, ați ridicat acest subiect în ședințele consiliului? Dar despre condamnările neprevăzute de legea penală, ori prescrise, despre faptul că s-a ajuns din cauza lașității unor magistrați și a slabei calități a clasei politice, să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro, decât pentru omor, răpiri, violuri și tâlhării. De 3 ani justiția dvs încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu vă preocupă?”, mai precizează Elena Udrea în mesajul său recent.

În cadrul plângerilor recente împotriva mandatului de extrădare, Elena Udrea a acuzat condițiile dificile din penitenciarele din România, unul dintre motivele pentru care încă nu a fost luată o decizie în acest sens.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...