Elena Udrea, lovitură dură din spatele gratiilor. Mesajul plin de revoltă transmis de fostul ministru. „Ați greșit persoana”

Ioana Bucur 05.07.2022, 07:29
Elena Udrea, lovitură dură din spatele gratiilor. Mesajul plin de revoltă transmis de fostul ministru. „Ați greșit persoana”

După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei de şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, Elena Udrea dă o lovitură dură din spatele gratiilor. Fostul ministru a transmis un mesaj plin de revoltă la adresa autorităților române, vorbind, de data asta, despre un alt dosar în care este implicată.

Elena Udrea, un nou mesaj din spatele gratiilor

La sfârșitul lunii iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea Elenei Udrea de suspendare a executării pedepsei de şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Fostul ministru rămâne în spatele gratiilor. De asemenea, într-un alt dosar, ÎCCJ a decis să respingă cerererile de sesizare a Curţii Constituţionale formulate de către Elena Udrea.

„Respinge cererile de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţiile de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 248 din Vechiul Cod penal, respectiv cele ale art. 297 din Codul penal (Legea nr. 286/2009) şi a Legii nr. 13/2008 pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeană şi a Tratatului de instituire a Comunităţii Europene, precum şi ale Tratatului care face corp comun cu acesta, în ceea ce priveşte art. 2, art. 4 şi art. 19 alin. (1) par. 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană şi art. 325 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, formulate de recurenta condamnată Udrea Elena Gabriela”, se arată în minuta instanţei.

Din închisoare, fostul ministru continuă criticile la adresa autorităților române. Într-un mesaj publicat recent pe pagina sa de Facebook, Elena Udrea a vorbit despre un alt dosar în care este implicată, celebrul „caz Hidroelectrica”.

Elena Udrea, lovitură dură din spatele gratiilor. Mesajul plin de revoltă transmis de fostul ministru. „Ați greșit persoana”

„Ați greșit persoana!”

Elena Udrea susține că dosarul nu este despre faptul că ar fi primit ea „vreun ban, ci despre faptul că PDL-Bucuresti, în 2010, pe care eu îl conduceam la acea vreme, a primit 2,5 milioane de euro de la Bogdan Buzăianu prin Radu Budeanu și Ana Maria Topoliceanu, ambii transformați în denunțători liberi”, ea punctând că nu ar avea nicio legătură cu acele contracte, nu a fost implicată în semnarea, prelungirea sau derularea lor.

„Dosarul cu Buzaianu NU este despre faptul ca eu as fi primit vreun ban, ci despre faptul ca PDL-Bucuresti, in 2010, pe care eu il conduceam la acea vreme, a primit 2,5 milioane de euro de la Bogdan Buzaianu prin Radu Budeanu si Ana Maria Topoliceanu, ambii transformati in denuntatori liberi. Chiar si asa, denuntatoarea Topoliceanu, declara ca ea a primit banii la sediul partidului, ca eu nici nu i-am vazut, si ca banii au fost cheltuiti pentru partid in principal cu campania electorala pentru alegerile locale din 2012, unde eu nu am candidat!

Aceste acuzatii nu vizeaza semnarea contractelor cu “baietii destepti” din energie, NICI prelungirea acestora NU au legatura cu aceste contracte care au fost inventate in 2003 de ministrul PSD, si prelungite in 2009 de un ministru PDL, dar nu de mine! EU NU ERAM MINISTRUL ECONOMIEI la vremea aceea! Nu sunt acuzata de nimic in legatura cu aceste contracte, nu am avut nicio implicare in semnarea, prelungirea si derularea lor.

Insusi Buzaianu declara ca nu am avut nicio treaba cu contractele lui, pentru ca la momentul 2010, erau deja prelungite! Celor care insista sa numeasca acest dosar HIDROELECTRICA, le spun simplu: ATI GRESIT PERSOANA!

Pentru aceia care, cu ipocrizie, se arata siderati de suma pe care PDL-Bucuresti a primit-o de la Buzaianu, le spun sa caute bine acasa, sa vada daca nu gasesc vreo umbrela, bricheta, desfacator de dopuri si altele. Chiar procurorii arata ca pe aceste lucruri s-au cheltuit banii respectivi! Si pe spectacole, panouri publicitare, presa si televiziuni!”, a scris Elena Udrea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...