Elena Udrea îi face plângere penală judecătoarei care a condamnat-o. Motivul invocat de fostul ministru al Turismului

Ioana Bucur 17.03.2021, 09:04
Elena Udrea îi face plângere penală judecătoarei care a condamnat-o. Motivul invocat de fostul ministru al Turismului

Riscând să își petreacă opt ani în închisoare, Elena Udrea îi face plângere penală judecătoarei care a condamnat-o. Fostul ministru al Turismului a dezvăluit care este motivul pentru care a ajuns la decizia neașteptată.

Elena Udrea îi face plângere penală judecătoarei care a condamnat-o

Elena Udrea îi face plângere penală judecătoarei care a condamnat-o. Fosta „blondă de la Cotroceni” a catalogat drept un „abuz inimaginabil” condamnarea sa la opt ani de închisoare. Declarația a fost făcută miercuri seară, la scurt timp după publicarea motivării sentinței în dosarul campaniei electorale din 2009.

„Ce treabă au înregistrările dintre Ioana Băsescu şi Giovani, puse acolo de doamna judecător special ca să atragă atenţia presei şi să distragă atenţia de la lucruri esenţiale. Doamna judecător nu explică cum m-a condamnat pentru patru fapte care nu erau prevăzute în 2009. Nu poate să explice chestia asta. Doamna judecător, pusă în situaţia de a motiva că a dat o condamnare care nu era prevăzută în legea penală – şi anume două instigări la luare de mită, urmate de două spălări de bani – adică patru fapte în total, vine şi invocă o convenţie europeană şi nişte înţelegeri, un raport GRECO şi aşa mai departe. Nu poţi să vii cu aşa o enormitate şi să condamni pe cineva nu în urma legii penale, nu în baza codului penal valabile la acea vreme, ci în baza unor convenţii europene şi a unor raporate GRECO şi a altor documente subsecvente”, a afirmat Elena Udrea, la Antena 3.

Fostul ministru al Turismului s-a întrebat dacă nu cumva sentința pe care a primit-o, cu executare, n-ar fi fost, de fapt, „plăcerea dânsei personală”, referindu-se la judecătoarea care a condamnat-o.

„Cum să spui că am spălat bani în 2009 proveniţi din fapte penale din 2010 – 2011 – 2012? Doamna judecător a trebuit să motiveze o decizie de condamnare pe toate capetele de acuzare pe care a dat-o, eu cred, că nu de una singură. I-o fi făcând plăcere să mă condamne, poate a fost plăcerea dânsei personală faţă de mine, dar cu siguranţă, să mă condamni pe toate capetele de acuzare absurde pur şi simplu, că nu puteam să spăl banii în 2009 pentru fapte din 2010 – 2011, arată că dânsa s-a văzut în situaţia în care a dat o decizie, a dat condamnările şi a trebuit să găsească apoi motivări. Ca să acopere scandalul celor care citesc legea, citesc decizia şi cunosc legea şi şi-au dat seama ce enormitate este această motivare, a venit cu aceste cancanuri, cu o discuţie dintre Ioana Băsescu şi Giovani pentru că atrag atenţia, sunt mondenităţi”, a declarat fostul ministru.

Cine este, de fapt, judecatoarea blestemata de Elena Udrea. Claudia Jderu a facut istorie in justitie
Elena Udrea

„O să îi fac o plângere penală”

Elena Udrea este de neconsolat după ce a aflat că ar putea petrece opt ani în închisoare. Fostul ministru a susținut că motivarea este un „abuz inimaginabil” și că îi va face o plângere penală judecătoarei care a condamnat-o.

„Dar nu despre asta este motivarea. Motivarea este un abuz inimaginabil pe care doamna judecător l-a făcut, motiv pentru care o să îi fac o plângere penală, o sesizare la CSM. Poate cineva o trage la răspundere pe doamna judecător pentru condamnarea asta total ilegală şi nedreaptă pe care mi-a dat-o. (…) Chiar dacă sunt nişte firme care au plătit nişte panouri, este vorba de finanţarea campaniei electorale de referendum care pe legea din acel moment orice faptă era contravenţie, nu exista o faptă penală în ceea ce priveşte finanţarea campaniei în anul 2009. Chiar şi aşa fiind, în anul 2009, luarea de mită pentru altul, pentru partid, pentru referendum, pentru candidat nu era pedepsită de legea penală”, a declarat Elena Udrea.

La scurt timp după ce a aflat că a fost condamnată, Elena Udrea a răbufnit.  Blonda, care a reușit mereu să își păstreze calmul, în trecut, nu s-a putut controla și a „blestemat-o” pe judecătoarea din dosarul său: „O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înţeleg cum va dormi această femeie liniştită la noapte”.