Elena Udrea, despre condițiile pe care trebuie să le îndure în spatele gratiilor. Fostul ministru, mesaj din închisoare: „Aș fi dorit ca Eva să fie ferită”

Stan Filon 06.08.2022, 14:07
Elena Udrea, despre condițiile pe care trebuie să le îndure în spatele gratiilor. Fostul ministru, mesaj din închisoare: „Aș fi dorit ca Eva să fie ferită”

Elena Udrea a scris un mesaj complex pe rețelele sociale, în care a vorbit despre problemele cu care se confruntă în spatele gratiilor. Fostul ministru al Turismului suferă enorm din cauza faptului că nu și-a putut ține fetița în brațe, la prima vizită pe care a avut-o după patru luni de zile. Aceasta a fost nevoită să își vadă fiica după un perete de sticlă și se întreabă pe cine protejează această regulă. Fostul ministru a vorbit și despre bătăile și violențele din penitenciar!

Elena Udrea, despre condițiile pe care trebuie să le îndure în spatele gratiilor

„Pentru ca tot s-a aflat ”pe surse” din interiorul penitenciarului, și chiar in timp real, ca am fost vizitată de fetița mea, va confirm ca după aproape 4 luni și un demers anevoios mi-am văzut in sfârșit copilul! As fi dorit ca Eva sa fie ferita de publicarea imaginilor de la aceasta vizita, poate pentru ca eu încă sunt marcată de filmările cu Tibi Ridzi ducându-și de mânuțe cei doi copilași sa își viziteze mama, acum 6 ani. Dar, dacă tot au fost știri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetița mea, o sa aduc in discuții o știre absurda creată de prevederea legală care face ca un copil sa își vadă mama aflată in detenție doar printr-un geam numit “dispozitiv de protecție”, fără sa poată atinge, fără sa ii poată sta in brate, fără sa poată simți iubirea mamei, care ii lipsește atât de mult.

Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta? Prin aceasta regula, o mama, condamnata eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz in serviciu, are același regim de primire a vizitelor ca un criminal in serie condamnat pe viața. Despre ce protecție poate fi vorba și a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei??? S-au creat momente dramatice, când copii au început sa urle și sa lovească cu pumnii și picioarele geamul care ii împiedica sa ajungă la mamele lor. Dacă tot exista o camera special amenajată pentru astfel de întâlniri “mama și copilul”, de ce nu se permit aceste vizite aici fără sa fie nevoie de nenumărate avize, aprobări și semnături ajungând pana la cea a directorului penitenciarului?”, a scris Elena Udrea pe Facebok.

Elena Udrea, despre conditiile pe care trebuie sa le indure in spatele gratiilor
Elena Udrea, despre conditiile pe care trebuie sa le indure in spatele gratiilor

„Cum poți păstra mâncarea 30 de zile???”

De asemenea, fostul ministru este foarte nemulțumit de regulile privind pachetul pe care deținuții au dreptul să-l primească. Este revoltată că poate primi un singur pachet de alimente pe lună, chiar dacă în greutate de 10 kilograme. Elena Udrea spune că nu are unde și cum să depoziteze 10 kilograme de alimente, la 30 de grade Celsius.

„Legea spune ca se poate primi un singur pachet cu alimente, o data pe luna, compus din 10 kg mâncare plus 6 kg de fructe și legume. Cum poți păstra mâncarea 30 de zile??? Mai ales ca acum, la 30 de grade afara, mâncarea nu rezista de pe o zi pe alta, având in vedere ca nu exista frigidere aici, sau chiar și iarna este imposibil sa păstrezi mâncarea și mai ales fructele și legumele pentru o luna întreaga. Și care este logica acestei reguli??? Cât timp exista dreptul la a primi 3-5 vizite pe luna, de ce nu se poate împarți cantitatea de mâncare pentru a fi primită in transe la fiecare vizita???”, se întreabă Elena Udrea.

Udrea vorbește despre bătăile din penitenciar

De asemenea, Elena Udrea a vorbit și despre scandalurile și bătăile din penitenciar. Ea spune că principalii vinovați sunt persoanele cu boli psihice care sunt închise în penitenciarele din România, în loc să fie trimise la spitale de specialitate.

„In Romania, persoanele cu probleme psihice grave sunt deținuți in penitenciare in loc sa fie trimise in spitalele de psihiatrie! Ceea ce face ca Romania sa fie continuu condamnata la CEDO pentru conditiile din inchisori, iar de platit plateste fiecare cetatean din buzunarul propriu. Ca tot suntem aici, sa reamintim Instantelor ca toate sanctiunile date de CEDO Romaniei din acest motiv, sanctiuni de sute de milioane de euro, se suporta din buzunarul tuturor.

Revenind la cei bolnavi psihic, acestia sunt foarte multi si creeaza probleme imense atat celorlalti detinuti, cat si mai ales angajatilor ANP. Sunt persoane violente, care provoaca scandaluri, batai, nu sunt capabili sa respecte reguli, refuza sa isi ia tratamentele, iar cum intr-un penitenciar nu exista psihiatru si nici personalul angajat nu are competente in domeniul medical si cu atat mai putin in tratarea bolnavilor psihici, acestia din urma (angajatii) sunt traumatizati si obligati sa lucreze cu astfel de persoane. In plus, din cauza comportamentului agresiv, bolnavii pshihici sunt tinuti singuri in camere de 8,10 sau 12 locuri, creand astfel o aglomerare si mai mare in spatiile de cazare ramase”, a mai spus Elena Udrea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...