Elena Udrea atacă judecătorii care au condamnat-o. Mesajul transmis de fostul ministru: „Rămâne să aflăm ce s-a întâmplat”

Andra Daoud 22.05.2022, 15:25
Elena Udrea atacă judecătorii care au condamnat-o. Mesajul transmis de fostul ministru: „Rămâne să aflăm ce s-a întâmplat”

În timp ce Elena Udrea se află în arest în Bulgaria, de mai bine de o lună și jumătate, pe contul ei de Facebook a apărut o postare amplă cu privire la condamnarea definitivă pe care a primit-o. Fostul ministru al Turismului acuză că este arestată ilegal și explică de ce dosarul în care a fost condamnată ar fi trebuit să fie rejudecat.

Elena Udrea, atac la judecătorii care au condamnat-o

Elena Udrea se află în arest în Bulgaria după ce judecătorii care analizează cererea de extrădare au amânat, din nou, decizia de a o trimite în țară. Duminică, pe contul de Facebook al Elenei Udrea a apărut un mesaj amplu cu privire la dosarul în care a fost condamnată. Cel mai probabil, postarea a fost scrisă de soțul ei, având în vedere că Elena Udrea se află în penitenciar.

Fostul ministru al Turismului acuză că este arestată ilegal și descrie decizia ICCJ ca fiind „halucinantă”. Udrea spune că 4 dintre cei 5 judecători din complet ar fi încălcat decizia CCR. Mai multe, fosta politiciană afirmă că acel complet de judecători era nespecializat, iar acuzațiile nu se opresc aici.

„Mi s-a respins în mod halucinant contestația în anulare, luându-mi-se dreptul de a fi rejudecată legal. Nu există niciun text referitor la speța mea, din legi speciale, din codul penal, codul de procedură penală, decizii CCR, decizii CJUE, CEDO, care să nu fi fost încălcate. Dacă asta se întamplă în cel mai vizibil și cunoscut dosar din România, Gala Bute, ce o fi în celelalte? Ce se întâmplă cu Justiția din România? Specialiștii în drept, procurorii și judecătorii de bună credință, avocații și profesioniștii adevărați din conducerea Ministerului Justiției, CSM, ICCJ, sunt mulțumiți și liniștiți cu situația asta?”, transmite Elena Udrea pe Facebook.

Elena Udrea ar trebui să se întoarcă în țară până pe 6 iunie

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Gala Bute”, la începutul lunii aprilie. Cu câteva zile înainte de pronunțarea sentinței, fostul ministru a plecat cu mașina din țară, cu destinația Grecia, unde se pare că ar fi vrut să ceară azil politic. Poliția română a dat-o în urmărire internațională după ce nu a găsit-o la domiciliu pentru a pune în aplicare pedeapsa.

Fostul ministru nu a mai apucat să ajungă în Grecia, pentru că poliția a prins-o pe teritoriul Bulgariei, în apropiere de vama Kulata. Elena Udrea a ajuns în arest la Sofia, iar ulterior a fost prezentată instanței bulgare pentru a fi extrădată în România.

Elena Udrea a cerut să nu fie trimisă în țară, invocând condițiile din penitenciarele din România. Ea ar urma să își ispășească pedeapsa la penitenciarul de femei de la Târgșor.

A încercat să-i convingă pe judecătorii bulgari să o lase să aștepte decizia de extrădare sub control judiciar, argumentând că a închiriat o locuință pe termen lung, în Bulgaria, precum și că a depus o cerere de azil în Grecia. Însă magistrații din orașul bulgar Blagoevgrad i-au respins toate argumentele.

Curtea de Apel din Sofia trebuie să soluționeze punerea în aplicare a mandatului european de arestare emis pe numele Elenei Udrea în termen de 60 de zile de la reținerea ei. Adică trebuie să pronunțe o decizie până la data de 6 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe