El este fiul neștiut al lui Florin Piersic. Ce s-a ales de Daniel după despărțirea părinților: ”A fost greu”

Iancu Andreea 23.09.2021, 11:24

Este cunoscut faptul că marele actor Florin Piersic a fost un bărbat extrem de șarmant, care a cucerit inimile multor femei de-a lungul vieții sale. Astfel, acesta a ajuns să aibă numeroase relații și mariaje, în urma cărora a rămas cu doi fii. Dacă numele lui Florin Piersic Jr. nu mai este un secret pentru nimeni, puțini au aflat despre Daniel Piersic, fiul neștiut al actorului. Tânărul locuiește peste hotare însă rememorează cu drag perioada copilăriei sale.

Daniel, fiul neștiut al lui Florin Piersic

Despre viața amoroasă a actorului Florin Piersic se știe faptul că a fost una tumultoasă. Fiind un bărbat cuceritor, acesta a reușit adesea să fure inimile femeilor din preajma sa, mai cu seamă ajutat de meserie. De-a lungul vieții, Florin Piersic a avut în mod oficial trei soții. Prima dintre ele, Tatiana Iekel, este cea care i l-a dăruit pe întâiul său băiat, Florin Piersic Jr. Cei doi parteneri de viață au decis însă să divorțeze în 1974, după 12 ani de mariaj, iar la un an distanță, actorul o cunoștea pe Anna Széles, o altă actriță superbă, cu origini maghiare, alături de care a trăit zece ani. Alături de aceasta, actorul l-a avut pe Daniel, fiul neștiut al lui Florin Piersic.

Marele actor, astăzi ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani, are un al doilea băiat, pe Daniel, care a aniversat 45 de ani și care locuiește în Austria încă din perioada adolescenței. Din păcate, relația dintre părinții săi s-a destrămat în 1989, iar Florin Piersic s-a recăsătorit la patru ani distanță, cu Anna Török, actuala sa soție. În ciuda divorțului însă, Daniel a păstrat o relație frumoasă cu tatăl său. Mezinul familiei Piersic a rămas alături de mama sa la Budapesta după divorț, pentru ca apoi să se stabilească în Austria. Acesta rememorează însă cu drag momente din copilăria sa, când separarea părinților a făcut doar ca distanța să fie mai apăsătoare.

Daniel, fiul neștiut al lui Florin Piersic
Daniel și Florin Piersic Jr., cei doi fii ai actorului

Tânărul locuiește în Viena, dar obișnuiește să își viziteze tatăl la Cluj

Astăzi, Daniel Piersic locuiește în Austria, unde a studiat comerțul exterior și relațiile internaționale, în prezent fiind angajat într-o corporație. Totodată, fiul lui Florin Piersic s-a căsătorit cu Lisann, originară din Ungaria, alături de care are doi copii. Totuși, el a decis să nu rupă legăturile cu familia sa, motiv pentru care a venit în România de câte ori a avut ocazia, cunoscându-l inclusiv pe Florin Piersic Jr., fratele său mai mare.

În ciuda divorțului părinților săi, când el era totuși micuț, Daniel Piersic își amintește că relația dintre ei a fost mereu una de prietenie. Astfel, deși ajunsese să locuiască de kilometri distanță, tânărul fiul al actorului nu ezita să facă vizite destul de dese tatălui său în România.

Verile le petreceam la Cluj. La 10 ani, mă urca mama în tren la Budapesta, iar aici, la Cluj în gară, mă aștepta Florin, tata. Cam așa au decurs lucrurile până pe la 17-18 ani, veneam vara și stăteam chiar și o lună. Deci am multe amintiri care mă leagă de Cluj. E ca și cum m-aș întoarce acasă aici. Acum locuiesc la Viena. Și cumva acum, fac naveta Viena-Budapesta-Cluj. Dar nu e lung drumul. Pentru mine, trecerea într-o țară străină nu a fost facilă și m-am adaptat mai greu. La vârsta aceea, pentru mine, România însemna că eram mândru de mama și de tata. […] În Ungaria a fost greu când ne-am mutat cu totul. Până la urmă, însă, m-am adaptat. A contat faptul că părinții mei au rămas într-o relație de prietenie foarte bună. Așa că mă întorceam des în România, a spus într-un interviu Daniel, fiul lui Florin Piersic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...