El este cel mai bătrân câine din lume. Câți ani aniversează Pebbles, un toy fox terrier

Iancu Andreea 27.05.2022, 23:31
El este cel mai bătrân câine din lume. Câți ani aniversează Pebbles, un toy fox terrier

Un patruped simpatic a stârnit curiozitate în întreaga lume, după ce a fost desemnat cel mai bătrân câine din lume, intrând astfel în topul Guinness World Records (Cartea Recordurilor). Pebbles, un toy fox terrier, a devenit celebru la nivel mondial, reușind chiar să detroneze un alt câine care deținea același titlu în trecut.

Pebbles, cel mai bătrân câine din lume

Un patruped din rasa toy fox terrier, care trăiește în Carolina de Sud, a fost declarat cel mai în vârstă câine din lume. El a reușit astfel să îi ia locul unui chihuahua, numit TobeyKeith, care s-a remarcat în Cartea Recordurilor la vârsta de 21 de ani. Născut pe 28 martie 2000, Pebbles a fost înscris în această lună în Guinness World Records.

Stăpânii lui Pebbles, Julie și Bobby Gregory, locuiesc în Carolina de Sud și au stabilit să îl înscrie pe patruped în Cartea Recordurilor, după ce au observat știrea care îl viza pe TobyKeith, deținătorul precedent al titlului, în vârstă de 21 de ani. Cei doi posesori ai toy fox terrier-ului l-au adoptat pe patruped în 2000. Aceștia se aflau în căutarea unui câine de rasă mai mare, însă s-au îndrăgostit de puiul pe care mai apoi l-au numit Pebbles.

Cel mai bătrân câine din lume
Pebbles, patrupedul desemnat cel mai bătrân câine din lume

Cum a ajuns Pebbles la stăpânii săi

„Sărea și lătra atât de mult încât eu și Bobby ne-am dat seama că nu avem de ales decât să o cunoaștem. A fost dragoste la prima vedere”, a spus Julie potrivit The Guardian.

Mulți dintre apropiații cuplului, dar și stăpânii cățelușei sunt uluiți de vârsta la care a ajuns câinele, care a aniversat 22 de ani recent. Anul acesta Pebbles și-a marcat aniversare cu o baie cu spumă și o masă bogată, servind o porție delicioasă de coaste.

„Întotdeauna glumesc pe seama ei și ne spun cât de uimitor este că încă o avem, în condițiile în care majoritatea ne cunosc de peste 20 de ani și își aduc aminte când am adus-o acasă”, a adăugat stăpâna cățelușei.

Recordul pentru câinele cu cea mai lungă durată de viață

Totuși, recordul pentru câinele cu cea mai lungă durată de viață a fost înregistrat în 1939. Cel mai vârstnic patruped înregistrat în Cartea Guinnes World Records, care a trăit vreodată, făcea parte din rasa unui ciobănesc australian, al cărui nume a fost Bluey.

Câinele s-a născut în 1910 și a trăit la ferma stăpânului său pentru aproximativ 20 de ani. El a fost însă eutanasiat din motive medicale pe 14 noiembrie 1939, la vârsta de 29 de ani și cinci luni, conform Cărții Recordului.

Urmăriți Impact.ro și pe