Ei sunt profesorii absoluți din România, care au fost premiați la nivel naţional şi european pentru originalitate în perioada pandemiei

Ei sunt profesorii absoluți din România, care au fost premiați la nivel naţional şi european pentru originalitate în perioada pandemiei

Este vorba despre patru profesori din Botoşani care au fost apreciați atât a nivel naţional, cat şi european datorită originalității de care au dat dovadă în desfăşurarea lecţiilor, în special în perioada pandemiei. Printre ei regăsim chiar și o profesoară de la sat care a reuşit imposibilul cu ajutorul tehnologiei pentru zeci de copii de la ţară.

Ei sunt profesorii absoluți din România

Proiectul naţional şi european prin care, an de an sunt premiaţi profesori pentru metode inovatoare se numește „Creatori de Educaţie”. În plus, sunt premiate chiar şi metodele originale prin care sunt ajutaţi să aibă acces la educaţie elevii din mediile defavorizate sau cei aflaţi în situaţii deosebite, precum în cazul pandemiei de COVID-19.

În prima parte a acestui an s-au anunțat câştigătorii din 2021, iar patru dintre ei sunt din Botoşani, fiind unul dintre cele mai apreciate judeţe de provincie din cadrul acestui proiect. Profesorii botoşăneni premiaţi sunt Aurelian Pintilei, Teodora Grapan, Ana-Maria Atodirese şi Vasile Andrieş.

Elevii au primit mai multe dispozitive conectate la internet mulțumită școlii dar și Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, iar profesorul Teodora Grapan, fiind şi director al şcolii, a iniţiat un proiect numit „Sunt acasă în pandemie, dar sunt în formă”.

Ei sunt profesorii absoluti din Romania
Teodora Grapan

Mai mulți profesori s-au implicat la proiectul făcut la Şcoala Dobârceni, din alte zece ţări europene, cum ar fi Belgia, Italia sau Turcia. Teodora Grapan a folosit platforma E Twinning pentru a-i ţine conectaţi pe elevi la orele de curs online şi pentru a-i învăţa că tehnologia îi ajută să comunice cu întreaga lume.

Platforma oferă numeroase lecţii interactive, jocuri, oportunităţi de colaborare cu alţi elevi. Efectiv i-a făcut să înveţe cu plăcere într-un moment foarte greu, care a redus motivaţia copiilor, a spus Teodora Grapan, potrivit Adevărul.

Cu ajutorul acestui proiect, elevii din Dobârceni au putut să ia legătura cu copii de vârsta lor din toate ţărilor implicate în proiect, astfel că au învățat limba engleză şi noile tehnologii educaţionale folosite în învăţământul european.

Încercăm să ne instruim elevii ca indivizi ai secolului XXI, cu toate cunoştinţele tehnologice şi media, să cunoască limbi străine, să aibă empatie, gândire critică şi să înveţe să lucreze în echipă. Au deprins multe cunoştinţe IT, de exemplu, instrumentele web 2. Au interacţionat cu elevi din ţări diferite şi au învăţat să respecte jocurile, dansurile şi alimentele din diferite culturi, a mai spus Teodora Grapan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...