Eduard Novak a stins disputa în care a fost implicată FCSB. Decizie neașteptată pentru roș-albaștri

Andrei Cezar 22.12.2021, 18:22

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, tranșează una dintre cele mai arzătoare probleme pentru FCSB, cea a stadionului. După ce în ultimele sezoane roș-albaștrii au fost nevoiți să joace meciurile de pe teren propriu pe Arena Națională, sau, atunci când nu se putea, la Buzău ori Giurgiu, din 2022 lucrurile se vor schimba. Oficialul a promis că una dintre cele mai cochete arene din București va putea fi, într-un final, închiriată.

Când va putea juca FCSB pe noua arenă. Anunțul făcut de ministrul Eduard Novak

FCSB a făcut nenumărate solicitări pentru a juca pe noul stadion Steaua, însă orgoliul mult prea mare al celor de la CSA a făcut ca echipa lui Gigi Becali să nu poată evolua pe arena din Ghencea. Roș-albaștrii și-au exprimat dorința de a juca meciurile considerate acasă inclusiv pe noul stadion Arcul de Triumf, însă și în acest caz s-au lovit de refuzul Federației Române de Rugby, entitate căreia i-a fost încredințată arena din centrul Capitalei.
De altfel, nimeni nu a putut folosi stadionul din cauza birocrației. Singurul meci disputat pe „Arcul de Triumf” a fost partida ianugurală de rugby dintre România și Argentina, încheiată cu victoria sud-americanilor, scor 24-17, pe data de 3 iulie.

Eduard Novak a anunțat că în ianuarie 2022 vor fi puse la punct toate detaliile legale pentru ca noua arenă din București să poată fi închiriată oricărui club interesat. Pe lângă FCSB, o altă echipă care s-a arătat interesată să joace pe aceeași arenă este Rapid.

 

„Avem foarte multe cereri”

În ianuarie vom reglementa toată această chestiune. Apoi vom putea să începem să acceptăm ofertele pentru închiriere. Și FCSB va putea juca pe acest stadion, normal, dar avem foarte multe cereri. Mai sunt cluburi interesate, a explicat minsitrul Eduard Novak, pentru Playsport.

Eduard Novak a stins disputa in care a fost implicata FCSB. Decizie neasteptata pentru ros-albastri

Stdionul Arcul de Triumf are o capacitate de 8.207 locuri și a costat aproximativ 37 de milioane de euro. Suprafața de joc are o dimensiune de 120m x 80m și are un gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre sintetice).

Printre facilitățile noului stadion se regăsesc: încălzire, vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu, puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente), post de control anti-doping și spații administrative, spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.

Urmăriți Impact.ro și pe