EDITORIAL. Ce se mai întâmplă în politica românească

Dan Mlădinoiu / 24.08.2020, 10:55
EDITORIAL. Ce se mai întâmplă în politica românească

Deocamdată, mai nimic. Cum nimic nu s-a petrecut la ultimul congres al PSD, cu excepția titularizării lui Marcel Ciolacu în funcția de președinte al formațiunii numite. Ar mai fi mișcări de și în trupe pentru promovarea celor ce se vor afla în bloc-starturi la “localele” de peste o lună. Revenind la partidul mamut cu picioare de lut, nici nu avea cum să se dea peste cap și dintr-un bătrân hidos să devină Făt Frumos.

Ce a urmat în PSD, după lepădarea de Dragnea

Chestiunea revenirii la drumul cel bun al oii negre conduse de Dragnea, nu poate însemna întoarcerea la credința în valorile occidentale, după ce s-au “lins clanțele ușilor” cancelariilor din Vest. Nu e credibilă. Poate, dar și aceea cu mari rezerve, o reconsiderare a poziției în raport cu Justiția. Clară este lepădarea de Dragnea, deoarece constituie un lest pentru nacela de balon navigator pe stânga drumului politic românesc.

PSD este actualmente un partid național- populist cu adânci rădăcini ramificate genealogic în național-ceaușismul anilor ‘80. Azvărlirea lui Dragnea peste bord și cam atât. Fiindcă lângă Ciolacu a rămas aceeași nocivă formulă care a exasperat și scos românii în stradă.

„Taraful” Grindeanu, Iordache, Stănescu, Firea, O.Vasilescu, Codrin Ștefănscu, mitraliorul Rădulescu ș.a. sunt tot acolo. Trăsăturile ideologice marcate precum copacii de pe versanți de către nonagenarul Iliescu nu se șterg decât odată cu defrișarea lor. Liber cugetătorul, care împreună cu Samuel Bruckner, alias Brucan, pe 23 decembrie 1989, îi chema pe ruși să ne mai ocupe a “n”-a oară și-a făcut datoria de maur al comunismului sub acoperire.

Și încă de trei ori din poziția de șef al statului. În iunie 2017, Ilici a fost trimis în judecată, alături de Petre Roman, (cel din echipa All Star Game a dnei Firea), Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Miron Cozma și alții pentru infracțiuni contra umanității. Procesul a fost suspendat pe motiv de Covid 19. Următorul termen de judecată, exact după aflarea noilor căpetenii locale, 14 septembrie curent. PSD își face numărul de opozant, acuzând cum și pe mai unde poate actuala putere, însă, nu amintește nimic despre “haltera” de 55 de miliarde lei, însemnând doar dobânda la împrumuturile nesăbuite contractate de pușcăriașul Dragnea. Și asta în plină creștere economică. E drept, creștere bazată în mare măsură pe banii trimiși acasă de neisprăviții purtători de plăcuțe de înmatriculare suedeze.

Liberalii sunt mâhniți de traseismul politic
Liberalii sunt mâhniți de traseismul politic

Liberalii sunt mâhniți de traseismul politic, dar îi primesc în rândurile lor pe ciolănarii pesediști. Cantitatea, nu calitatea contează. Prima e apreciabilă, ultima e groaznică.

Pro România visează cu ochii deschisi la câteva procente peste 10, așa cum V. Ponta are viziuni somnifere de șef al statului. Tocmai el, care nu știu cum va explica în instanță proveniența celor 2,5 milioane dolari cadorisite de către nomadul Ghiță în vederea asigurării suportului bănesc la ultimul scrutin electoral. Probabil, ca în cărticica de adormit copiii, “Plagiatorul.” UDMR, ca întotdeauna profitorul de serviciu, stă la cotitura drumului forestier creat prin chelirea Apusenilor de către Attila Verestoy zis și Drujba lui Dumnezeu.

Un gulaș tradițional îngurgitat la cantina Parlamentului, pentru prohibitivul preț de patru lei nu e de lepădat. Din nefericire, românii nu au demnitari omologi în Legislativul de la Budapesta. Ar fi benficiat și ei de câte o porție de cârnați de Pleșcoi.USR- Plus este demn de luat în seamă, mai cu seamă de către electoratul tânăr. Iar o eventuală alianță cu PNL i-ar updata statutul de importantă formațiune pe scena politică. Restul partidelor înseamnă  mai mult zgomot pentru nimic . Așadar, altă dată. Și pentru ei și pentru mine.

Dan Mlădinoiu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI